Yaklaşık 1500 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda ikili öğretim büyük bir karmaşaya ve problemlere neden oldu. Orta bölüm öğrencilerinin sabah girip öğleden sonra okuldan çıktığı Turgut Reis'te,   ilkokul öğrencileri ise öğleden sonra okula gidip, akşam 19.30'da okuldan çıkıyor.  İlkokul öğrencilerinin velileri topladıkları imzalar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, sabahçı grupların ders giriş-çıkış saatlerinin değiştirilerek çözüm bulunabileceğini bildirdiler.

Kdz. Ereğli'nin en önemli okullarından biri olan Turgut Reis'te, ilkokul öğrencilerinin velileri okula giriş çıkış saatlerinin minik öğrencilere uymadığını ve bu durumun da sabahçı öğrencilerin ders giriş ve çıkış saatlerinin değiştirilerek çözümlenebileceğini seslendirdiler. İlkokul öğrencilerinin öğleden sonra saat 14.00'deokula girip akşam karanlığında saat 19.30'da okuldan çıktığına dikkat çeken okul velileri, okulun girişinde bir basın açıklaması yaparak konuyu kamuoyu ile paylaşırken, ilçe milli eğitim müdürlüğüne de dilekçe ile başvurmak için çalışmalara başladılar. Hazırlanan dilekçede konunun önemine dikkat çeken veliler adına konuşan Naile Bingöl, okul yönetiminin kendilerine bir şey yapamayacaklarını söylediğini belirterek ilçe milli eğitime verilecek örnek dilekçeyi de okudu. Bu dilekçe de  Bu konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 147 iletişim hattını aradığımda, daha önce başka illerdeki okulların da sorun yaşadığı ve bu sorunun ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından sabahçı grupların ders giriş çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesiyle çözüldüğü benim de aynı şekilde bir dilekçe ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurmam gerektiği söylendi. Yaptığım araştırma sonucunda Adana, Bingöl, Kırşehir ve Afyonkarahisar'da bu yapıldığını gördüm ifadeleri yer aldı. 
Okul velileri, ilçe milli eğitim müdürlüğünün Çarşamba günü veliler adına bir heyeti kabul edeceklerini kendilerine bildirdiğini ve bu nedenle aynı gün saat 14.00'de okul bahçesinde buluşma sözü verdiler.