Hollanda'dan Alaplı'ya turist olarak gelen Jean Paul (39) dinini değiştirerek Müslüman oldu. Can Muhammet adını alan Jean Paul Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladı.
Hollanda'da bir fabrikada şef olarak çalışan Jean Paul, 8 yaşından beri her yıl sürekli geldiği Alaplı ilçesinde dinini değiştirerek müslüman oldu. Can Muhammet İHA' ya yaptığı açıklamada babası Mehmet İslam'ın (75) (Gerard Hirad) bir süre öncesinde Müslümanlığı seçtiğini söyledi.
İslam dinini araştırarak kendi isteği müslüman olduğunu ve islam dini ile ilgili bilgilerin yanı sıra Kur'an-Kerim de öğrenmeye çalıştığını ifade eden Can Muhammet,Hollanda bir fabrikada şef olarak çalışıyorum bundan 31 sene önce babamla birlikte Zonguldak'ın Ereğli ilçesine, Devrek ve Alaplı ilçelerine turist olarak geldim. O zamanlar 8 yaşındaydım. O zamandan beri her yıl babamla buraya geliyoruz. Bu yıl babam gelmedi ben tek başına geldim. Burada müslüman oldum. Şu anda Kur'anı Kerim öğrenmeye çalışıyorum. Hocam bana 15 gün içerisinde öğreneceğimi söyledi, kendimde gayret gösteriyorum. Müslümanlığı tüm kalbimle seçtim. Ama burada bakıyorum bazı insanlara dillerinde Müslümanlar kalplerinde Müslümanlığı yaşamıyorlar dedi.
Türk insanın misafirperver olduğunu belirten Can Muhammet (Jean Paul) Türkiye çok güzel, insanlar çok misafirperver, kalpleri sıcak diye konuştu. Can Muhammet'e Kuran dersi veren Alaplı Rampalı Cami İmamı Osman Kaya'da Ben bunlarla Alaplı ilçesindeki rampalı çarşısında tanıştım. Babası ile birlikte çarşıda gördüğüm zaman arkadaşlarıma sordum kim bunlar diye Hollanda'dan geldiklerini söylediler. Her yıl misafir turist olarak bir ay süre ile Alaplı'ya geliyorlarmış, babasının bir süre önce müslüman olduğunu öğrendik. Jean Paul babası Mehmet İslam'ın (75)(Gerard Hirad) müslüman olmasının ardından 3 gün önce müslümanlığı kabul etti. Şimdi hızlı bir şekilde İslam dinini tam manasıyla öğrenmeye çalışıyor. Bizde ona yardımcı oluyoruz. Tabi ki Jean Paul ve babası ile birlikte her yıl buraya geliyorlar.
Annesi ve kız kardeşi müslümanlığı kabul etmediği için onlardan ayrı yaşıyorlar. Jean Paul'un ismini Can Muhammet koyduk dedi.