Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali süresince Elpek Satış Evi yanında yer alan tanıtım standında Turizm gönüllülerini ağırlayan dernek üyeleri, dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, anket çalışması ile ziyaretçilerine farklı sorular yöneltti. Aynı zamanda Ereğli ile ilgili farklı hediyelik eşyaların sergilendiği standa gösterilen ilgi ise oldukça yüksekti.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve beraberindeki Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleşen stand açılışında, Dernek Başkanı Aykut ATEŞ kısaca derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Belediye Başkanı Posbıyık'a dernek üyelerine özel olan "Turizm Gönüllüsü" kartını takarak bugüne kadar Ereğli'nin tanıtımı ilgili çalışmalarından dolayı dernek üyeleri ve Ereğli halkı adına teşekkür etti. Dernek yönetimi ile hatıra fotoğrafı çekilirken,  Neriman Posbıyık festivale özel hediyeleri takdim etti. Festival kortejine üyeleri ile birlikte katılan dernek, logolu tişörtleri ve renkli boyun kimlik kartları ile hayli ilgi gördü.

 

Festival kapsamında Kdz Ereğli Tarih, Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği tarafindan düzenlenen Tarihi Yerler Gezisi’ne de katılan Turizm Elçileri, gezi sırasında araştırmacı yazar, tarihçi Gürdal Õzcakir tarafindan anlatılan, ilçe ile ilgili detayları bir kez daha hatırlarken, ziyaretçilere tanıtım broşürleri dağıtarak dernek hakkında bilgiler verdi.

 

Turizm Elçiler Derneği Hakkında

Turizm Elçileri Derneği, Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Efes tarafından bir ay boyunca süren turizm eğitimlerinin ardından değerlendirme sonucu Turizm Elçisi sertifikasına sahip Turizm Gönüllüleri tarafından geçtiğimiz yıl sonu kuruldu.