Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada hafta dolayısıyla 15-16-17-19 ve 21 Nisan günleri gerçekleşecek etkinlikleri Ereğli Piri Reis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin koordine edeceği belirtildi.

Kaymakamlık açıklamasında etkinlik programı hakkında şu bilgiler verildi:

“15 Nisan Pazartesi günü başlayacak etkinlikler kapsamında saat 11.00’de Atatürk Anıtı’na çelen sunulacak. Saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Karadeniz Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği ve gönüllü bisikletçilerin katılımıyla saat 11.30’da Atatürk Anıtı önünden başlayacak bisiklet turu düzenlenecek. Turun ardından Ereğli Piri Reis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ve Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde sahil yürüyüşü yapılacak.

İkinci gün etkinlikleri kapsamında, 16 Nisan Salı günü saat 10.00-16.00 arasında müze ziyaretleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Gazi Alemdar Gemi Müzesi ve Karadeniz Ereğli Belediyesi Kent Müzesi ile Cehennemağzı Mağaraları gün boyunca öğrencilerin ve halkın ziyaretine açılacak.

17 Nisan Çarşamba günü saat 10.00-16.00 arasında Öğretmenevinde Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Turizm Fakültesi sorumluluğunda “Bölgemiz ve Turizm” konulu çalıştay gerçekleştirilecek.

 19 Nisan Cuma günü ise saat 14.00-17.00 arasında Piri Reis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama etkinliği Cehennemağzı Mağaralarında yapılacak.

Etkinliklerin son günü olan 21 Nisan Pazar günü ise Ereğli Belediyesi, Dençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Turizm Fakültesi, Piri Reis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve ERİDAK’ın katılımları ile saat 10.00’da başlayacak olan Kandilli Eski Tren Yolu güzergâhındaki kültür yolu gezisi yapılacaktır. Anıt önünden hareket edilecek gezi ile etkinlikler tamamlanacaktır”