21 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek olan  Kent Konseyi seçimleri için  Beraberinde Yürütme Kurulu Üyeleri Muammer Uysal, Turan Özmen, Erkan Demircan, Ersin Güler, Fedai Kaçar, Hasan Ören, Halit Tekin, Hakan Kaplancan, Muharrem Erdoğan ve Furkan Çevik ile birlikte çalışmalarını yoğunlaştıran Ören, bugün sırasıyla Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç , Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Mithat Mandacı, AK Parti'nin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Yaşar Karacan ve CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun'u beraberinde kalabalık bir  Yürütme Kurulu Üyesi ile ziyaret etti.

Ören ziyaretlerde yaptığı konuşmada, göreve gelmeleri halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.

KENT KONSEYİ HİZMET BİNASI

Ören, şunları söyledi: "ilk önceliğimiz Kent Konseyine yeni hizmet binası kazandırarak, üyelerin sıcak ve samimi bir ortamda aynı çatı altında toplanarak, dayanışma ve kaynaşmasını  sağlayacağız. Bu ilk yapacağımız iş olacak ardından Kent Konseyi Web sayfasını ve sosyal medya adresleri oluşturacağız.

KENT MÜZESİ PROJESİ

Konseyimiz bünyesinde Tarih ve Kent Araştırma Çalışma gurubu kuracağız. Alaplı’nın kaybolan geçmiş ayrıntılarını ve bu şehrin tarihi hafızasını geri getireceğiz. Oluşturduğumuz bu araştırma sonrasında ilk işimiz Alaplı Kent müzesini ilçemize kazandırmak olacak.

ŞARJ İSTASYONU VE SESLİ İLAÇ KUTUSU

Engelli vatandaşlarımız için 2 projemiz var Bu projelerden biri tekerlekli sandalye şarj istasyonu. ilçede şehir merkezine 1ve 2 adet şarj istasyonu kuracağız.

Yine sesli ilaç kutusunu projemiz ile gönüllü en az 10 eczanemize sesli ilaç kutularını ücretsiz teslim ederek, görme engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ilaçlarını zamanında ve doğru kullanmalarını sağlayacağız.

TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

ilçemizi doğa turizmine ağırlık vereceğiz. Kültürel geziler düzenleyerek Gümeli'de bulunan 4115 yaşındaki porsuk ağacını, yayaları görmek istediği halde gidemeyen vatandaşlarımıza ücretsiz otobüs tahsis edeceğiz. Yine milli duygularımızın kabardığı, Çanakkale ilimize maddi durumu iyi olmayan öğrencilerinin seyahat etmesini sağlayacağız."

ULAŞIM ÇALIŞMA GURUBU KURACAĞIZ.

İlçenin kanayan yarısı olan trafik keşmekeşliğine son vermek amacıyla kuracağımız ulaşım çalışma gurubunda büyük üniversite akademisyenlerinden yaralanarak, kalıcı çözüm ve alternatif projeler üreteceğiz."

,Hatıra ormanından, kütüphaneye, sinema ve tiyatro etkinliklerinden, organik tarıma, spordan, tüketici haklarına Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilecek projelere varıncaya kadar, pek çok konuda çalışma yapacağız. Kent konseyi kongresinde yapacağımız konuşmada üzerinde çalıştığımız diğer proejeri de açıklayacağım" dedi.

Gerçekleştirilen ziyarette Gelgeç, Mandacı, Karacan ve Tosun Kent Konseyi Yürütme kuruluna ziyaretinden ötürü teşekkür etti ve başarılar dilediler.