Diyarbakır İkinci Hava Taktik Komutanlığı bahçesindeki direkte bulunan Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayına tepkiler devam ederken, Kdz. Ereğli'de ise ilginç bir olay yaşandı. Türk Bayrağı'na yapılan alçakça saldırıyı protesto etmek isteyenler iki farklı görüşü savununca, ortaya iki ayrı günde iki ayrı eylem çıktı.

 

Şöyle ki:

12 Haziran Perşembe günü ayrı bir görüşü savunan siyasi partiler  ve dernekler, 13 Haziran Cuma günü de daha farklı bir görüşü savunan siyasi partiler ve dernekler iki ayrı protesto yürüyüşü düzenledi.

 

Türk Bayrağı'nı koruma ve kollama adına aynı duyarlılığı gösteren farklı görüşlere mensup siyasi parti ve derneklerin ortak noktada buluşamamaları ise ortaya konulacak eylemlerin güç bölünmesi şeklinde kamuoyuna yansımasına neden oluyor.

 

Hangi görüşe mensup olup ise olsun, "Cumhuriyet'e, bayrağa ve vatana bağlılık, koruma ve kollama  ilkesinde" buluşması gerekenler, bir kez daha ortaya bölünmüşlük ve biraraya gelememezlik kısır döngüsünün sürtüşmesinin fotoğrafını ortaya koyacaklar.

 

Kdz. Ereğli halkından bir çok vatandaş gazetemiz haber merkezini arayarak, yürüyüşlerle ilgili farklı tarih ve zaman verilmesini anlayamadıklarını belirtirken,  bu kez olsun, her iki ayrı yürüyüşün birleştirilerek tek eyleme dönüştürülme duyarlılığını beklediklerini ifade ediyorlar.