Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, yaptığı basın açıklamada, Garanti Bankası'nın sendika üyelerine düşük faizli kredi imkanı sağlayacağı müjdesini verdi.
Ev kredisinde yüzde 76 ile 80 arasında değişen faiz oranlarıyla bankanın üyelere avantaj sağladığını belirten Başkan Alemdar, bir öğretmenin emekli ikramiyesi ile ancak bir evin dörtte birini alabildiğini söyleyerek şunları kaydetti:
"DÜŞÜK FAİZLİ
KREDİ İMKANI"
"Üyelerinin ortak ekonomik menfaatleri düşünülerek Garanti Bankası'yla Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi arasında imzalanan 'Konut Kredisi Sözleşmesi' sevinçle karşılandı. Mevcut maaşlarıyla çok zor şartlar altında evini geçindirmeye çalışan eğitim çalışanı ve memurlar, çalışma hayatları boyunca başını sokacak hep bir ev hayaliyle yaşarlar. Maşlarının yüzde 85'ini kira ve gıda için ayıran memur, konut almak için birikinti yapması imkânsızdır. Atatürk zamanında bir maaşıyla 20 cumhuriyet altını alan öğretmen, günümüzde bu rakamları hayal bile edemiyor. Günümüzde öğretmen ve memur, emekli ikramiyesiyle hiç harcama yapmadan ancak bir konutun dörtte birini satın alabiliyor. Anlaşmadan yararlanmak isteyen Türk Eğitim-Sen üyeleri 9 Kasım 2010 tarihli güncel faiz oranları; 0-36 ay yüzde 76, 37-60 ay yüzde 76, 72 ay yüzde 79, 84 ay yüzde 79, 61-108 ay yüzde 80, 120 ay yüzde 80 şeklinde.
Ayrıca ekspertiz ücreti 500 TL ve hiç dosya parası ödemeden Türk Eğitim-Sen üyeleri herhangi bir Garanti Bankası'ndan konut kredisi çekebilecektir. Daha önce diğer bankalardan kredi çekmiş olanlarda borçlarını bu oranlardan yeniden yapılandırabilecektir. Türk Eğitim-Sen üyeleri daha geniş bilgi için Şube Başkanlığı'na müracaat edebilir. Tüm üye-lerimize önemle duyurulur."