Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız  Kadın Hakları Günü ile ilgili açıklamasında Cumhuriyet devrimlerine dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti:

 

?Türkiye Büyük Millet Meclisinde Atatürk İlke ve İnkılâplarını, Demokratik ve Laik Cumhuriyetimizi en iyi temsil etmeye Türk Kadını her zaman hazırdır ve bu asli görevi erkeklerden daha da başarılı bir şekilde yerine getireceğine bütün kalbimle inanıyorum.

Türk ulusuna Cumhuriyet?i armağan eden Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk her zaman Kadınlarımızı önemsemiştir. Biz Türk kadınları ve bütün Türk Ulusu da Cumhuriyet?i ve Cumhuriyet?in Türk Ulusuna getirdiği bütün kazanımlarını sonsuza kadar koruyacağız ve yaşatacağız.


Şu anda Türk ulusu zor günler yaşamaktadır. Türk kadınının ne yazık ki şu günlerde tenceresine aş, yavrularımıza sıcak bir yuva bulamadığı, eğitimini tamamlamış yavrularımızın işsiz gezdiği bir dönem yaşıyoruz. Memur, İşçi, Emekli, Öğretmen, Esnaf zor günler yaşamaktadır. Milletvekili olabilmek için, halkı temsil etmeye aday olup, vatandaşa binlerce hizmet söz verip de koltuğa oturduktan sonra da bir çoğunu yerine getirmeyen erkek milletvekillerimiz ülkemizin sorunlarını çözemediği gibi kadınların sorunlarını çözümleyebilir mi?Kadın sorunlarını kadınlar kadar anlayabilirler mi ? Zaten anlasalar da
Bu konuda ne yazık ki ciddi ve acil önlemler alınmamaktadır.

 

Türk Kadını, Türk Anası her zaman güçlüdür eski Kahraman vatansever Türk Kadınlarımızı kendimize örnek alıp her konuda duyarlı olup yavrularımızın, torunlarımızın ve Ülkemizin geleceği için yaşadığımız olumsuzluklara karşı duyarlı olup seyirci kalmayıp çok ama çok çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. KADIN HAKLARI GÜNÜMÜZDE tüm kadınlarımızın haklarının savunulması ve gereğinin yapılması dileklerimle.?