Yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan Zonguldak-Ereğli karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Yolda kalan şoförlere ise Türk Kızılayı tarafından kumanya yardımında bulunuldu. 



Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar yoldan çıktı, çok sayıda tır mahsur kaldı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Zonguldak-Ereğli karayolunu yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre ulaşıma kapattı.

Zonguldak'a bir yakınını ziyaret için giden sürücülerden Engin Çelik, yaptığı açıklamada, kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirterek, "Aracımda zincirim olmasına rağmen geçişimize izin verilmedi. Yolda kaldık. Ereğli ilçesine döneceğiz" dedi.




Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde bir süre ulaşıma çift yönlü kapatılan Zonguldak-İstanbul karayolu ekiplerin kar temizleme çalışması ile yeniden açıldı.



Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi ve Türk Kızılayı Ereğli Şubesi tarafından, Zonguldak-İstanbul karayolunda yolda kalan şoförlere çay, kahve, meyve suyu, su ve yiyecek dağıttı.

Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, yaptığı açıklamasında bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığını söyledi.

Yolda kalan şoförlere çay, kahve, meyve suyu ve yiyecek dağıtımı yapıldığını anlatan Oktay, "Zonguldak-İstanbul karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Bazı uzun araçların yolda kalması nedeniyle ulaşımda aksaklıklar meydana geldi. Türk Kızılayı olarak şoförlerimizin kısa sürede yanlarında olduk" dedi.

Tır şoförü Mehmet Çelik (57) ise kar yağışı nedeniyle yolda kaldıklarını anlatarak, "Yaklaşık 8 saattir yoldayız. Önümüzde bir kaç araç kaldı, bir de kar yağışı ile yollardayız" ifadelerine yer verdi.

Bu arada Zonguldak-İstanbul karayolu Bayat, Kandilli kavşağı ve Soğanlı rampalarında tır ve özel araçların yolda kaldığı görüldü. Bazı tırlar ise traktör aracılığı ile çekildi.





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)