- Zonguldak'ta solunum koruyucu maske yapan bir firma, Türk Kızılayına 200 bin maske bağışında bulundu

 Zonguldak'ta solunum koruyucu maske yapan bir firma, Türk Kızılayı çalışanlarının ve diğer ihtiyaç sahiplerinin solunuma bağlı risklere karşı korunmasına destek amacıyla 200 bin maske bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, maskelerin başta Suriye sınırı ve Afrika olmak üzere Türk Kızılayı çalışanlarının salgın hastalıklar olmak üzere solunuma bağlı risklerden korunmasında önemli bir destek sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada firma ortakları Murat Uzun ve Fatih Furtun'un, şu görüşlerine yer verildi:

"Mevcut üretimlerimizin yanında Türkiye'de ilk olacak olan yeni yatırımlarla önümüzdeki günlerde hem ilimize hem de ülkemize önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Diğer yandan sosyal sorumluluk projelerine de önem gösteriyoruz. 2012-2013 yıllarında LÖSEV'in maske ihtiyacına Zonguldak adına destek olmaya çalıştık. Şimdi ise Orta Doğu'nun kabusu haline gelen MERS ve Afrika'da ortaya çıkan ebola virüsü gibi salgın hastalıkların yayılması nedeniyle bu bölgede faaliyetleri olan Türk Kızılayı ekibinin çalışmalarında katkı sağlamak düşüncesiyle 200 bin adet AB standartlarında maske bağışı yaparak destek vermek istedik. Önümüzdeki yıl ise bu tehlikeli virüsler ve olası salgın hastalıklar nedeniyle ilimizden gidecek olan hacı adaylarımızın korunmasına yardımcı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığıyla irtibata geçerek tüm hacı adaylarımıza gerçek koruma sağlayan maskeleri vermeyi planlıyoruz." (AA)