Erdemir’de yetkili işçi sendikası Türk Metal 1 Mayıs’ta Emeğin Başkenti’nde alanlara çıkıyor. 2 binin üzerindeki işçi ile Zonguldak’a giderek 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutlayacak olan sendikanın   Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş kölelik düzenine vurgu yaparak taşeronlaştırma ve sendikasızlaştırma girişimlerine karşı haykıracaklarını açıkladı.

 

Odabaş, Türkiye’de iş cinayetlerinin artarak sürdüğüne dikkat çekerek şöyle dedi:

 

“Ne yazık ki işsizlik, iş cinayetleri, kölelik düzeni, taşeronlaşma ve sendikasızlaşma girişimleri her geçen zaman diliminde artarak sürdürülüyor. Bu kapsamda, “İşçi Bayramı” olarak isimlendirilen ancak bizler için hak arama mücadele günü sayılan 1 Mayıs’ta, tüm gücümüzle iş cinayetlerine, işsizliğe, kölelik düzenine, taşeronlaştırmaya ve sendikasızlaştırma girişimlerine karşı haykıracağız.

Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın tam destek verdiği, Şube Sekreterimiz Metin Ercan’ın da Tertip Komisyonu’nda yer aldığı 1 Mayıs Mitingi’ne, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçi arkadaşlarımızla birlikte alanda olacağız.

1 Mayıs’ta, en az 2000 kişi ile Ereğli’den hareket ederek, katılacağımız miting için saat 11.00’de Zonguldak’taki Madenci Anıtı önünde yerimizi alacağız.”