Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi tarafından 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla Erdemir çalışanları ve eşlerine yönelik piknik düzenleneceği belirtildi. 
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, sendika olarak 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla Erdemir çalışanları ve eşlerine yönelik piknik düzenleyeceklerini söyledi.
Ağır sanayi olan Erdemir’de çalışanların, iş yaşamlarında yoğun stres içinde bulunduklarını belirten Odabaş, 1 Mayıs’ın, işçinin hak arama mücadelesinde önemli bir temsil günü olduğunu belirterek, “İşçe sınıfının bayram olarak kutladığı bugünde, sendika olarak ilçemizde de etkinlik düzenlemeyi uygun gördük. Bu bağlamda, 1 Mayıs 2013 tarihinde Erdemir Plaj Tesisleri’nde ailelerimizle birlikte piknik gerçekleştireceğiz. 
Bir günlük de olsa iş stresinden uzak, eş ve çocuklarımızla birlikte olacağımız etkinliğimizde, çeşitli sürprizler de yer alacak. Bu vesileyle 1 Mayıs’ta tüm işçi arkadaşlarımızı aileleriyle birlikte Erdemir Plaj Tesisleri’nde organize ettiğimiz pikniğimize bekliyoruz” dedi.