Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) “Kampüste Bahar/2013” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şiir ve Siyaset” başlıklı konferans, Merkez Kampüs Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ünlü şair İsmet Özel’in verdiği konferansı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun ile akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler izledi. 
Özel, konuşmasına, şiir ve siyasetin kelime ve terim olarak anlamlarını açıklayarak başladı. Türk şiirinin, Türk milleti ve Türkiye toprakları arasındaki bağı oluşturduğunu belirten Özel, Türk milletinin şiirle doğmuş bir millet olduğunu vurguladı. Yunus Emre’nin yedi yerde mezarının bulunuşu bunun bir göstergesi olduğunu belirten Özel, bir millete ait olmanın önemine değindiği konuşmasında, Türk şiirinin büyük isimleri Tevfik Fikret, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Cenab Şahabettin’den şiirler okudu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, konferans sonunda İsmet Özel’e BEÜ’nün teşekkür plaketi ve çeşitli armağanlarını takdim etti.
İsmet Özel, konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Prof. Özer, İsmet Özel’i, BEÜ’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu bildirerek, kendisine konferans anısına bazı hediyeler sundu.