Zonguldak Valisi Ali Kaban, Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yıldönümünü kutladı. 

Kaban, açıklamasında;  “Devletimizin idari   yapısında   önemli   bir  yeri  olan  Emniyet Teşkilatımız,   ülkemizde    emniyet,   asayiş ve güvenliğin   tesis edilmesi, vatanımızın milleti   ile  bölünmez   bütünlüğünün korunup kollanması,  temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımızca kullanılmasının sağlanması,  yasaların  titizlikle   uygulanması   gibi   görevlerini  hukukun temel prensiplerine  bağlı ve  insan haklarına    saygılı   bir   şekilde  halkımızın   güven   ve   desteğini de arkasına alarak büyük bir   başarı ve   özveriyle   yürütmektedir. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle;  toplumda barış, huzur ve güven ortamının tesis edilerek, sürdürülmesinde başarı ile görev yapan Emniyet Teşkilatımızın 171. Kuruluş yılını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor,  görevlerini yaparken hayatını kaybeden aziz  şehitlerimizi   rahmetle   anıyor,  yakınlarına,    görev malulü  mensuplarımıza   aileleriyle   birlikte   sağlık ve   esenlikler   diliyor,   saygılar   sunuyorum” dedi.

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Polis Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Uysal mesajında şu ifadelere yer verdi:

Türk Polis Teşkilatımızın 171. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kuruluşundan günümüze kadar, ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen köklü bir geçmiş ve tecrübeye sahip olan Türk Polis Teşkilatımız, sadece adi suçlarla değil, ülkemizi parçalamak isteyen Vatan hainleriyle de canları pahasına mücadele etmektedirler.

Gece-gündüz, tatil-bayram demeden demokratik düzenin kararlı koruyucusu, toplum güvenliğinin en temel öğesi olmayı sürdüren başta  Kdz.Ereğli’de ve Zonguldak’ta  görev yapan polislerimiz olmak üzere tüm polis teşkilatımızın haftasını kutluyor, görevi başında şahadet şerbeti içen tüm güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler ve emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

AKP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

 

Polis haftası dolayısıyla AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan ULUPINAR kutlama mesajı yayınladı.

Ulupınar Polis Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için gecesini gündüzüne katan Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Böyle bir mesleğin icrasının da elbette bazı zorlukları olmaktadır. Halkın güvenliğini sağlamak ve onları korumak kolay değil, bu açıdan bakınca teşkilatın ne kadar önemli bir görev üstlendiğini görmekteyiz. Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.

Polis teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyor, tüm polislerimize görevlerinde üstün başarılar temenni ediyorum. Bu uğurda can veren kahraman şehitlerimizi de rahmetle anıyor, teşkilatımıza, ailelerine ve geride kalanlarına sabırlar diliyorum” dedi.

 

 

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI:

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Yönetim Kurulu, Polis Teşkilatının 171. Yıl Dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Kutlama mesajında şu görüşlere yer verildi.

İlk Polis Teşkilatının kurulduğu 10 Nisan 1845 yılından bugüne 171 yıldır, ülkemizin sükûn, güvenlik ve düzenini sağlayan ve koruyan, bu uğurda kurulduğu günden bugüne binlerce şehit veren polis kardeşlerimizin ve onların temsil kurumu olan Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 171. yıl dönümünü kutluyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;

“Polis devlet gücünün temsilcisidir.

Polis kanun adamıdır.

Toplum güvenliğinin en temel öğesi polistir.

Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanlar karşısındadır.”

Bugün, Güneydoğuda gücünü dış mihraklardan alan terör belasından ülkemizi kurtarmak için polis kardeşlerimiz canını siper ederek mücadele etmektedir. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için şehit olamaktadır.

Ülkesi, halkının geleceği için verdiği mücadelede şehit olan polis kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralanıp gazi olan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.”