Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü personeli Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duru-şunda bulundu ve hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.
Törende bir konuşma yapan ilçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak şunları söyledi:
Bugün 167 yılını başarılarla geçirmiş mazisi şan ve şerefle dolu polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. 10 Nisan 1845 yılında kurulan ilk polis teşkilatımız halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlemesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirerek, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde büyük rol üstlenmektedir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk Türk Polisini, Cumhu-riyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan olarak nitelendirmiştir. Bu bilinçle görev yapan polisimiz hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp gösterdiği hedefe doğru ilerlemeyi ve aziz Türk milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmeyi görev bilmiştir. İlçemizde huzur ve güvenliğin sağlanmasında bugüne kadar birlikte yaptığımız çalışmalarla değerli halkımızın insan haklarımızın öneminin bilincinde hukukun üstünlüğüne inanan Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı demokratik laik cumhuriyetimizin bir kurumu olarak inanç ve özveriyle görevlerimizi sürdürmeye birlikte devam edeceğiz.
Değerli meslektaşlarım teşkilatımızın 167. Yılında şehitlerimizi rahmetle anar sizlere ve başarılarınızız destekçisi olan fedakar ailelerinize sağlık ve mutluluk diler saygılar sunarım.