Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş yaptığı yazılı açıklamada, Erdemir'de toplu iş sözleşme görüşmelerinin başlayabilmesi için bakanlıktan yetki istediklerini bildirdi.

 

Odabaş, yetki belgesinin gelmenin ardından toplu sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını ve her zaman olduğu gibi çalışanların hak ve menfaatlerinin ön planda olacağını belirtti. Odabaş açıklamasında şu bilgiyi verdi:

 

Türk Metal Sendikası olarak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) yapacağımız 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi öncesi, (yasa gereği) Erdemir'de yetkili sendika olduğumuza dair üye çoğunluğumuzu belgeleyen müracaatımızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yaptık.

Bu doğrultuda ilgili bakanlık, yasal süreç olarak 15 gün içerisinde sendikamıza yetki durumu bildirmesi sonrası ilerleyen dönemdeki hafta  ise itiraz süresi beklenecektir.

Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından sendikamız, 1 Eylül 2012'den geçerli olacak yeni toplu iş sözleşmesi için Erdemir yetkilileriyle sözleşme masasına oturacaktır.

Türk Metal Sendikası olarak her zaman dillendirdiğimiz gibi; bu sözleşme süresinde de amacımız görüşmelerin masa başında bağıtlanmasından yanadır. Bunun için de azami müştereklerde çözüm yolları arayışımızı sürdüreceğiz.

Ancak, her sözleşme dönemi olduğu gibi bu dönem de, öncelik; 'kazandıran' Erdemir çalışanlarının hak ve menfaatlerinin ön planda olmasıdır.

Bu bağlamda, üyelerimizin en iyi ücret ve en iyi sosyal haklara sahip olması yolunda adımlar atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan verilecek yetki ve Sözleşme Yapma Yetkisi gelmesi sonrası başlayacak görüşmelerin, şimdiden Erdemir çalışanlarına, Erdemir'e, Ereğli halkına ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyoruz.