Zonguldak'a bağlı Türkali köyünde Türkali muhtarlığı tarafından yaptırılan sahil temizlik çalışmaları devam ediyor.
Türkali köyünde sahile gelen vatandaşların temiz bir ortamda tatillerini geçirebilmesi için Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş tarafından yaptırılan sahil temizliği denize gelen vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Türkali sahiline gelen vatandaşlar sahilde yapılan çalışmaları olumlu bulduklarını ifade ettiler. Muhtar Terlemiş, “Türkali koyu turizme açık bir yer, il içinden il dışından gelen kişi sayısının günde 3 bin kişiye yakın olduğunu belirtti.
Terlemiş güne birlik gelenler sahilde çöplerini bırakıyor bu nedenle muhtarlığa bağlı isçilerimize her gün sahil temizliği yaptırıyoruz.
Topladığımız çöpleri çöp arabasına veriyoruz. Bu şekilde sahile gelen vatandaşlarımızın hizmetine koşuyoruz. Türkali köyünde vatandaşlar aradığını bulabiliyor. Araçlarıyla gelenler park yerimize araçlarını park edebiliyorlar. Zonguldak sahilinde en temiz Türkali köyü denizinin suyu yapılan ölçümlerde temiz çıktı. Bununda nedeni arıtma tesisimiz var.
Kanalizasyon hiç denize akmıyor. Arıtma tesisimizi devamlı çalıştırıyoruz. Deniz suyumuz bu nedenle temiz çıkıyor. Temiz olduğu için vatandaşlarımız Turkali'yi tercih ediyorlar” dedi.