Alman Büyükelçiliği Ticaret Müstesarı Hans Jörg Brunner, Ekonomi Bölümü Uzmanı Zeynep Yıldırım ve beraberindeki heyet ile birlikte ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir’i makamında ziyaret etti.
Önümüzdeki ay yapılması planlanan Türk-Alman işbirliği günü kapsamında ön ziyaret gerçekleştirildiğini ifade eden heyet, “Bazı illerde bazı bölgelerde Alman Türk işbirliği düzenleniyor. En son Samsun’da düzenlendi. Kalkınma ajansının organizasyonuyla Bartın-Karabük Zonguldak’ın yer aldığı kapsamda böle bir iş birliği günü düzenlemek istiyoruz. Müsteşarımızın ziyareti bundan dolayıdır. Bununla alakalı ön izlemeler yapıyoruz.
Sanayiciler ile TSO başkanları ile belediye başkanları, iş adamları ve Valiler ile görüşülüyor. Kimlerin katılacağı yönünde bir çalışma için gelmiş bulunmaktalar. Sizin hem iş adamı hem de TSO Başkanlığı kimliğinden dolayı ziyaret etmek istediler” diyerek program hakkında bilgiler verdi.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren ZTSO Yönetim Kurulu Başkan Salih Demir ise şöyle dedi:
“Böyle bir gün yapılmasının Zonguldak’a da çok katkısı olacağına inanıyorum.
Zonguldak’ı sadece Zonguldak olarak düşünmemek lazım. Zonguldak’ı, Bartın-Karabük üçgeninde yatırım alanı olarak düşünmek lazım. Burada Kdz. Ereğli’den başlarsak Erdemir, Karabük’te Kardemir var. Çaycuma’da kağıt fabrikası, Filyos’ta ateş tuğla dediğimiz tuğla fabrikası gibi en büyük yatırımlar var. Madenciliği bildiğiniz için o konuya çok girmiyorum. Bu toplantı Filyos Vadisi’nin yer tahsisine başlanacağı zamana rastlayacağı için de çok önemlidir.
Filyos Vadi Projesi sadece Zonguldak-Bartın-Karabük değil, Batı Karadeniz hatta İç Anadolu’yu etkileyecek bir projedir. Güneydoğu’ya can veren GAP projesinden daha büyük bir proje olduğunu buradan söyleyebiliriz. Almanya ile şu anda iki firma ile ticari olarak iş içerisindeyiz” diye konuştu.