Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında  Sevgi Barış Dostluk ödülüne layık olarak görülen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan’ın ödülünü dernek üyesi avukat Saliha Esen, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın elinden alanı dolduran vatandaşların alkışları arasında aldı.

Cüzzam çalışmalarını başlatması, kız öğrencilerin eğitimlerini devam ettirmeleri ve kızların okula gönderilmeleri konusunda verdiği mücadele, çağdaş modern Türk kadınını simgelediği nedeniyle Ereğli Belediyesi Festival Komitesi tarafından Sevgi Barış Dostluk ödülü verilmesine karar verilmişti.

 

TÜRKİYE’NİN NOBEL ÖDÜLÜ

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, geçtiğimiz ay vefat eden Saylan’ın resminin bulunduğu tişörtü giyerek çıktığı sahnede duygulu anlarda yaşandı. Posbıyık ödülün Türkiye’nin Nobel’I olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasınnda, “Saylan hayatını kaybetmeden once kendisine bu ödülü verme kararı komitemiz tarafından alınmıştı. Türkiye için büyük bir insanı kaybettik. Bu ödülü vermekten onur duyuyorum” sözleri ile Saylan’ın ödülünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Saliha Esen’e verirken Esen’de konuşmasında, ''Bu kadar duyarlı insanlar olduğu sürece Atatürk'ün açtığı yolda hiç yılmadan, usanmadan, hocamızın tuttuğu meşaleyle yürüyeceğimize inancımız sonsuz” dedi.