Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri kapsamında piknik düzenlendi.  
Akkaya altı piknik alanında düzenlenen etkinliğe MHP Zonguldak il Başkanı Hamdi Ayan, MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker, MHP Alaplı ilçe Başkanı İsmail Altay, İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Alaplı Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Ören, davetliler ve partililer katıldı.
Piknikte konuşan MHP Zonguldak il Başkanı Hamdi Ayan “3 Mayıs 1944’de yola çıkan Türk Milliyetçileri  bu günleri adeta o günlerden görmüşçesine, 69 yıl önce başlatmış oldukları bu Türklük mücadelesinin bu günlerde daha iyi ne anlama geldiği daha iyi ortaya çıkmaktadır. O dönem içersinde bu günleri görüp de bizlere böyle bir bayram armağan eden başta Türk Milliyetçiler olmak üzere hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Kdz. Ereğli İlçe teşkilatımızla başlayan 3 Mayıs Milliyetçiler günü dolayısıyla üç günlük bir program düzenledik. İlkini Kdz. Ereğli’de, ikincisini merkez ilçemizde, üçüncüsünü de Alaplı İlçe teşkilatımızla birlikte kutluyoruz. Buraya kadar gelip katılan tüm arkadaşlarımıza, bu şuur ve bilinci yaşayan vatandaşlarımıza ve böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Alaplı teşkilatımıza teşekkür ediyorum.  Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde oynanan bir takım oyunlar var. Adeta devlet içerisinden bir devlet çıkartma, millet içerisinden bir millet çıkartma sevdası içinde olanlar var. Biz bunlara inat bu günlere sahip çıkmayı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin mensupları olarak ülkenin verilecek bir karış toprağının olmadığını ve Türk Milliyetçileri ve Ülkücüleri olarak bunların karşısında duracağımızı Genel Başkanımızın da ifadeleriyle teşkilatlar olarak da sahip çıkmaya devam edeceğimizin duyulmasını ve bu noktada da vatandaşlarımızın Milliyetçi Hareket Partisinin bu ülkenin sigortası olduğunu görmesi bakımından bu günkü manzara çok anlamlıdır. Dolayısı ile oynanan oyun yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bin yıllık kardeşliğinden vazgeçmez. Milliyetçi hareket daime buna sahip çıkacaktır. Biz bu bilinç ve şuur içersinde teşkilatlarımız olarak ne yaptığımız ve ne söylediğimizi biliyoruz. Buraya gelen tüm partililere ve Alaplılı hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından vatandaşlara yemek ikramından bulunuldu.