** DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, “Rahşan Hanım Kurucu Genel Başkanımız olarak kalmaya devam edecek, biz üye kayıt defterinde isminin yanına asla ‘İstifa etti’ diye yazmayacağız” dedi. Kimsenin DSP’yi Bülent Ecevit’ten ayrı tutamayacağını vurgulayan Türker, “DSP’yi hiç kimse Ecevit ismi üzerine ipotek koyup, Bülent Ecevit’ten ayrı tutamayacaktır” diye konuştu.

** Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasanın iptal edilmesi için DSP’nin katkıda bulunacağını bildiren Türker, “ İktidar olduğumuz gün mayın temizliğiyle ilgili yasa, TBMM kapısında yırtılacaktır” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Rahşan Hanım, Kurucu Genel Başkanımız olarak kalmaya devam edecek, biz üye kayıt defterinde isminin yanına asla ‘İstifa etti’ diye yazmayacağız” dedi.

Türker, DSP Zonguldak İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Rahşan Ecevit’in istifasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan DSP Genel Başkanı, Rahşan Ecevit’in kendisiyle görüşmeden istifa etmesine üzüldüğünü söyledi.

RAHŞAN HANIM KUŞATMA ALTINDA

Türker, Rahşan Ecevit’le yüzyüze görüşebilmesi için ‘birilerinden’ randevu alınması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi:

“Rahşan Hanım kuşatma altında. Ben randevu almadan 2 gün önce yakınındaki bazı milletvekili arkadaşlar düğmeye bastılar. Rahşan Hanım’la görüştüler. Çok iyi biliyoruz ki, O’nun iyi niyetinden istifade edenler, bugünü hazırlamışlardır. Biz Ecevitçi yaklaşımımızla Ecevit partisi olarak yakın zamanda çalışmalarımızı ortaya koyduğumuzda Rahşan Hanım ‘Beni alın, partiye götürün’ diye haber gönderecek. Onu ispat etmek için var gücümüzle çalışacağız. Rahşan Hanım, Kurucu Genel Başkanımız olarak kalmaya devam edecek. Biz üye kayıt defterinde isminin yanına asla ‘İstifa etti’ diye yazmayacağız. Kendisi tek taraflı istifa etmiş olacak. Belki yasalar karşısında istifa gözükecek ama her zaman partimizin Kurucu Genel Başkanı olmaya devam edecek.”

KİMSE DSP’Yİ ECEVİT’TEN AYRI TUTAMAYACAKTIR

DSP Başkanlık Kurulu’ndaki kişilerin tümünün, 2004 yılında Rahşan Ecevit tarafından aday gösterilenlerden oluştuğuna dikkat çeken Türker, “DSP’yi yalnız vesayet üzerinden yönetmek için Rahşan Hanım’ı kullananlar, bizim yönetimimizde bunu yapamayacaklar. Çünkü biz dedik ki, ‘Delege gücüyle irademizi kullanacağız’. DSP'yi hiç kimse Ecevit ismi üzerine ipotek koyup Bülent Ecevit'ten ayrı tutamayacaktır. Ben o arkadaşları eğer çalışmaya niyetleri varsa, Demokratik Solcu gibi davranacaklarsa, Atatürk yolunda olmak istiyorlarsa davet ediyorum. Zaten Demokratik Solcu olup olmadıklarını zaman gösterecek. Demokratik Solcu olanlar geri gelecek, olmayanlar kendileri için aradıkları yola gidecekler” diye konuştu.

SINIR UYARISI!

DSP Genel Başkanı, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasa hakkında da görüşlerini açıkladı. Türker, yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması durumunda, Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesi halinde, DSP’li milletvekillerinin bu girişim için gereken desteği vereceğini söyledi. Sürecin sağlıklı sürmesi için ‘pozitif muhalefet’ anlayışının sürdürüleceğini belirten Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yanlışları ortaya koyan çalışma grubumuzu oluşturup, Cumhurbaşkanı imzalasa bile, yasanın yürürlüğe girmesini engellemeye çalışacağız. Çünkü bu mayın arazisi, belli ki İsrail firmalarına verilecek. Özellikle de ABD Irak'tan çekilmeden o koridor İsraillilere verilirse,  Türkiye'nin sınırları Türkiye'nin olmaktan çıkar. Hiçbir ülkenin sınırları,  kendi ülke vatandaşları dışındakilerin kontrolünde değildir. Yarın öbür gün bir takip yapmamız gündeme gelirse, ‘Bu İsraillilerin toprağıdır’ diye giremeyecek miyiz?''

MAYIN YASASI MECLİS KAPISINDA YIRTILACAK

Türker, Hükümet’in, AB ile yaptığı son anlaşmayla, bölgedeki suların uluslararası su olmasını kabul ettiğine de dikkat çekti ve “Bu topraklar mayın temizliğinde yabancılara verilirse, Dicle ve Fırat Nehri üzerindeki hâkimiyet de kaybolacaktır.  İktidar olduğumuz gün mayın temizliğiyle ilgili yasa, TBMM kapısında yırtılacaktır. Eğer o topraklar birine verilecekse, orada kolunu, bacağını, eşini ve babasını kaybedenlere verilmelidir. Toprağı işleme hakkı orada yaşayanların olmalıdır” görüşünü dile getirdi.

Konuşmasının ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektiren Türker, daha sonra Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Türker, burada da  Vali Erdal Ata, bazı milletvekilleri ve davetlilerle sohbet etti. Türker, açılışını yaptığı hizmet binasını gezdi.