"Makamımıza oturmadan Türk İş yönetimi ile aldığımız karar gereği ilk başlangıcımızı Zonguldak'ta işçilerin simgesi olan dünyada ve ülkemizde en zahmetli iş kolu olan maden işçileri ile birlikte onlar ile birlikte olacağız,onun için buraya geldik"

 

"İşçinin önünde sıkıntılar, problemler var. O problemleri ve sıkıntıları yarın maden işçisi ile birlikte ve kamuoyu ile paylaşacağız. Zonguldak'ın Türkiye'yi idare edenlerden beklentisi var, o beklentiler ile ilgili biz Türk İş Yönetimi olarak Türk İş Başkanlar Kurulu olarak lokomotifler yapacağız"

 

"Zonguldak'ta insanlar özellikle kuralsız çalışan ocaklarımız var. Bu ocaklar ile ilgili yapması gerekenler var hükümetin var, yasalar çıkıyor ama o yasaların da takipçisi olmak lazım. Kısa özü bu, ilk kez burada konuşuyoruz"

 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesinde bulunan Büyük Anadolu Otel'de Türk-İş'e bağlı sendikaların genel başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. 9 Eylül tarihinde sabah saatlerinde maden işçileri ile bir araya gelecek olan ve çalışmalara başlayacak olan Türk-İş'in yeni yönetiminden memurun, işçinin, emeklinin ve halkın beklentisi olduğunu belirten Atalay, gazeteciler açıklamalarda bulundu.

 

"İŞÇİ HAREKETİNİN LOKOMOTİFİ BİR SENDİKA"

Atalay açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Biz geçen hafta Pazartesi günü bir toplantı yaptık. Ayın 2'si itibariyle de görev taksimini yaptık, Türk-İş'de bir görev değişimi yaptık. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu 61 yıldır bu ülkede işçi hareketinin lokomotifi olan bir sendika. Ayın 2'sinde yaptığımız görev değişiminde yanımıza yedekten Kop-İş Başkanını aldık, Benim Başkanlığımda Genel Sekreterimiz Pevrul Bey, Mali Sekreterimiz Ramazan bey, Eğitim Sekreteri Nazmi Bey, Mevzuat Sekreteri de Eyüp bey oldu. Görev değişikliğinden sonra bir karar aldık.

 

"MAKAMA OTURMADAN KARAR ALDIK ZONGULDAK'A GELDİK"

Odaya oturmadan, makamımıza oturmadan Türk-İş'deki başkanların büyük bir bölümü Türk İş yönetimi ile aldığımız karar gereği ilk başlangıcımızı ayın 9'u itibariyle Zonguldak'ta işçilerin simgesi olan dünyada ve ülkemizde en zahmetli iş kolu olan maden işçileri ile birlikte onlar ile birlikte olacağız,onun için buraya geldik. Sabahleyin madenciler ile birlikte vardiya değişikliğinde ocağa girip çıkanlarla kısa bir sohbet yapacağız, arkadan kurum yöneticileri, bize brifing verecekler. Ondan sonra ocağa ineceğiz, sabah kahvaltısını görüşlerimizi düşüncelerimizi ocağın içerisinde arkadaşlarımızın çalıştığı yerde sohbet edeceğiz. Söylememiz gerekenleri söyleyeceğiz, onların taleplerini dualarını alacağız, nasip olursa yerüstüne çıkacağız. Oradan yönetim ile birlikte bize eşlik eden 7 tane genel başkanımız var, denizciler burada, diğer maden başkanları burada, gemi sanayi burada, Seliloz İş burada, diğer yönetici arkadaşlarımız ile Ankara'ya gideceğiz arzumuz nasip olursa öğleden sonra yerimize oturacağız.

 

"ZONGULDAK'IN BEKLENTESİ VAR"

İşçinin önünde sıkıntılar, problemler var. O problemleri ve sıkıntıları yarın maden işçisi ile birlikte ve kamuoyu ile paylaşacağız. Zonguldak'ın Türkiye'yi idare edenlerden beklentisi var, o beklentiler ile ilgili biz Türk İş Yönetimi olarak Türk İş Başkanlar Kurulu olarak lokomotifler yapacağız. Onun için başlangıcımız o. Başlangıçla bizim arkadaşlarımız bize yardımcı olacak, bize öncü olacaklar. Bu bölgeyi çok önemsiyoruz. Çünkü Zonguldak'ta insanlar özellikle kuralsız çalışan ocaklarımız var. Bu ocaklar ile ilgili yapması gerekenler var hükümetin var, yasalar çıkıyor ama o yasaların da takipçisi olmak lazım. Kısa özü bu, ilk kez burada konuşuyoruz.

 

TÜRK-İŞ'DE YENİ SÜREÇ

Türk-İş'de süreç şu bundan evvel de biz yönetimdeydik, bundan evvelde olanların günahına sevabına ortağız. Herşey arzu edildiği gibi olmuyor böyle bir değişiklik olması gerekiyordu. Yarın odaya oturmadan burada başlangıcın özelliği şu biz bugüne kadar işçilerin başını aşağıya düşürmemeye gayret gösterdik bundan sonra da bize güvenenlerin başını aşağıya düşürmeyiz. Dilimizin döndüğünü söylediğimizi söyleriz, yapamayacağımızı da yapamayacağız diye söyleriz, sendikacılıkta ne yapılması gerekiyorsa onu yaparız. Türk-İş bu ülkede 61 yıldır sigorta oldu o sigortaya nasıl bir sigortaysa iyi bir sigortadır, Türk-İş'den işçinin, memurun, emeklinin, halkın beklentisi var. Zaman zaman bunu yerine getirdiğimiz getiremediğimiz dönemler oldu. Şu 30 aylık bir süreç var daha iyi olacak. Biz işçilerin umudunu, daha iyi arttırıp hedefe varmak için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız, evvela yapalım ondan sonra yaptığımızı söyleyelim"

 

(Haber-Foto: Mustafa Kemal Bektaş)