Emperyalizmin uşağı bölücü terör örgütü yine kan akıttı. Asker, polis, sivil bir çok şehit verdiğimiz Güneydoğu'dan gelen kan ve barut kokuları vatandaşları isyan noktasına kadar getirdi.

 

 

Bölgemizde de açıklama yapan kurum ve kuruluşlar, bu alçak saldırılar karşısında hem sağduyuyu öne çıkardılar, hem de sabrın tükendiğine dikkat çektiler.

 

 

Yine kan ve yine gözyaşı. Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda kan ve barut kokuları birbirine girmiş ve sınır tanımadan can almaya devam ediyor. Türkiye'de bunca acı olaylar yaşanırken dünyanın terör örgütü olarak gördükleri de özel uçaklarla ülkeye getirilirken, Güneydoğu'da yine şehit haberleri geldi.

Asker, polis, sivil, çocuk 34 can toprağa düştü. Ölümün kol gezdiği Güneydoğu'da emperyalizmin taşeronu bölücü terör örgütü, ülkemizin bir çok yerinde can almaya devam etti. Bu acı olay üzerine, şehit olanların kimliğini merak eden vatandaşlar da evlatlarından haber alabilmek telefonlarının başına koştu. Türkiye ağlıyor. Evet Türkiye ağlıyor, ağlatılıyor. Anneler, babalar, kardeşler ağlıyor. Herkes ağlıyor. Bu gözyaşı içinde yapılan açıklamalarda yaşanan terör kınandı ve sağduyuya davetler çıkarıldı.

 

Bölgemizde de yapılan açıklamalar ise şöyle:

 

KARDEŞLİĞİ HEDEF ALDI

Hakkari'de 26 askerin şehit edilmesi nedeniyle Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Senatosu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Senatosu ve camiası olarak bu hain saldırıyı nefretle ve şiddetle kınadığımızı bildiririz. Hiçbir davaya hizmet etmeyen ve insanlık dışı, utanç verici saldırılar ile halkımızın birlik ve kardeşliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik düzenlenen bu alçakça saldırıların hangi şart ve zeminde olursa olsun amacına ve emellerine ulaşamayacağı aşikardır. Son günlerde gerek kadın, çocuk demeden sivil vatandaşlarımıza gerekse kahraman güvenlik güçlerimize yönelik olarak artan ve bugün itibari ile ülkemiz tarihinde eşine az rastlanır bir vahşetle gerçekleştirilen bu cani hareketin çaresizliğinin ve yoksunluğun son noktasına geldiğinin ispatı olduğu görünmektedir. Bu tip hain saldırıların ülkede tüm vatandaşlarımızın kardeşliğini hedef aldığı ve terörün asıl amacının kaos ve kargaşa ortamının oluşturulması olduğu ve bölgemizde ve dünyada her geçen gün büyüyen ve emin adımlarla ilerleyen ülkemizin istikrarsızlaştırılması amaçlandığı gerçeğinden hareketle, tüm Türkiye halkı olarak her türlü şiddeti dışlamaya ve meşruiyet hattını asla çiğnemeden bu menfur saldırılara tek yürek ve tek ses olarak cevap verilmesi gerektiğine olan inancımızı yinelemekteyiz. Bu insanlık dışı terör olayında şehit olan kahraman güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, acılı aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Aziz milletimize başsağlığı diler, yaralılara acil şifalar temenni ederiz.

TERÖR PAZARLIKLARLA DURMUŞTU

CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, terör kınandı ve 21 Ekim Cuma günü saat 12.00'de Atatürk Anıtı önünde terörün lanetleneceği bildirildi.

 

CHP nin açıklaması şöyle:

Yine onlarca ocağa ateş düştü. 12Eylül Anayasa referandumu ve 12 Haziran Genel Seçimleri sürecinde, Başbakan'ın talimatıyla PKK yöneticileriyle yapılan görüşmeler ve  pazarlıklar sonucunda durulan terör saldırıları, seçim sonrasında yeniden başlayarak giderek artmış, dünkü saldırıyla da deyim yerindeyse gemi azıya almıştır.

Seçimlerden bu yana ülkenin her yerinde yüzün üzerinde yurttaşımızı, askerimizi,  polisimizi katleden terör, dün de otuzun üzerinde insanımızın canına kıyarak, pervasızca tüm Türkiye'ye meydan okumaktadır.

Bu saldırılar aynı zamanda ülkenin birliğine yönelen, ulusal birlik ve bütünlüğü tehlikeye atan saldırılardır. Ortadoğu İslam coğrafyasında ki, Arap ülkelerinde ki gelişmeler, iç savaş görüntüleri ortadadır.

Bu terör saldırıları karşısında tüm toplum kesimleri olarak yılgınlığa, karamsarlığa, paniğe  kapılmadan, soğukkanlı ve sağduyulu bir şekilde birlik ve beraberlik içinde dimdik durmak zorundayız.

 

BÜYÜK ACI

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın oğlu Kemal Haberal ve CHP'nin önceki dönem milletvekili adayı Avukat Ünal Demirtaş, Hakkâri'de meydana gelen terör saldırısını kınadılar.

Yaptıkları açıklama şu şekilde:

 

Hakkâri Çukurca'da meydana gelen hain terör saldırısında 26 askerimizin hayatını kaybetmesi 22 askerimizin yaralanmasını şiddetle kınıyoruz. Acımız çok büyük. Türk milletinin başı sağ olsun.

 

YUVALAR YOK EDİLMELİ

Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Erol Eşref yaptığı yazılı açıklamada;  18 Ekim 2011 Salı günü Bitlis ili Güroymak ilçesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülen güvenlik güçlerimizden 5 polisimiz ile biri 2 yaşında bir kız çocuğu 3 sivil olmak üzere 8 vatandaşımız şehit edildi. Gelen bu  acı haberin arkasından dün de Hakkari ili Çukurca ilçesinde 26 askerimizin şehit, 22 askerimizin de yaralı olduğu haberini aldık. Ülke olarak, millet olarak yasa boğulduk. Yine şehitlerimizin ocaklarına ateş düştü, yine ciğerlerimiz yandı, yine gözyaşlarımız sel oldu. dedi.

 

Eşref yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

 

Milletimizi derinden sarsan, ıstırap yaşatan, ülkemizde huzur bırakmayan geleceğimizi ümitsizliğe sürükleyen bu etnik bölücü terör örgütünün yuvaları yok edilmelidir. Terörle ilgili uluslararası yetkimizi kullanarak, her çağdaş devletin yaptığı gibi ülke içinde veya dışında her nerede yuvalanmışlarsa asker ve güvenlik güçlerimize siyasi destek verilerek, sözde değil, samimi ve kararlı bir şekilde arkalarında durularak, bu bataklık Kandil dağında ise oraya gidilip, tecrit edilmeli ve kurutulmalıdır. Türkiye'nin kaderi söz konusu olduğuna göre buna mecburuz. Terör örgütünün anlayacağı dil budur ve bunun dışındaki çözümler gaflet, dalalet ve ihanetle eş anlamlıdır.

Etnik ve dini kimlik ayrımı yapmadan öldürmeyi meslek edinmiş terör örgütü PKK'yı, terör örgütü olarak görmeyip gizli ve açık olarak destekleyenleri şiddetle lanetliyoruz.Şunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki, Türk Milleti'nin sabrı bitti, sinir uçlarına kadar öfkeyle doldu, sessizliğini ve soğukkanlılığını artık kontrol edemez hale geldi.Karar alma merkezlerindeki yetkililerimiz ve siyaset merkezleri terörü bitirme noktasında bir araya gelip, enerjilerini buraya yoğunlaştıracaklarına, sanki mevcut anayasanın suyu çıkmışçasına 'yeni anayasa yapma'nın peşine düştüler...! Ülkemizin öncelikli sorunu terör müdür, yoksa yeni anayasa yapmak mıdır?

Herkes aklını başına almalıdır. Son pişmanlık faydasızdır.

 

HER KESİME SAĞDUYU

Zonguldak Ak Parti İl Gençlik Kolları'nın açıklaması da şu şekilde:

26 askerimizin şehit olmasına ve 22 askerimizin de yaralanmasına  neden olan hain saldırıyı üzüntü ve nefretle kınıyoruz.

Acımız büyük. Onlarca yıldır ülkemizin bütünlüğüne yönelik olarak sürdürülen bu saldırılarda binlerce vatan evladı şehit olmuş, gazi olmuş, anaların yürekleri dağlanmıştır. 
Ancak herkes şunu bilmelidir ki; yüzlerce yıldır birlikte yaşayan kardeşçe yaşayan insanların arasına ekilen bu düşmanlık tohumları bizlerin kardeşçe yaşama kararlılığımızı bozamayacaktır. Türkiye  terörizmle sonuna kadar mücadele edecektir.

 

CENNET BEKÇİLERİ

Kdz. Ereğli'deki Aydınlı Mağazası müdürü Mustafa Özer de yazılı bir açıklama göndererek terörü kınadı ve duygularını şöyle dile getirdi:


Ard arda dizili ay yıldızlı bayraklara bürünmüş, hayatının baharında soldurulmuş, kefenlerine kan bulaştırılmış cennet bekçileri, uğurlanıyor analarının feryatlarıyla mekanların en yücesine
Hain pusularla söndürülen yaşamlara her geçen gün yenileri ekleniyor.Acımadan namertçe arkadan uzanıyor katillerin eli gencecik bedenlere.Kıydıkları canların hesabı bu dünyada sorulmasa bile, mahşer de yakalarına yapışacak koskoca bir millet var bu topraklar üzerinde.....
 
TAVİZLER GÜÇLENDİRİYOR

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu da açıklamasında şöyle seslendi:

 

Bugüne kadar terörü bitirme adına verilen tüm tavizlerin sadece terörü güçlendirdiği ortadadır. Yapılması gereken artık terörün tüm unsurları ile gerektiği gibi mücadele etmektir.
Bundan sonra Söylenecek söz yoktur, çünkü sözler tarifsiz yetersiz kalacaktır. Yapılması gereken tek şey terörü tüm unsurları ile yok etmektir.
Türkiye Kamu-Sen olarak milletimizin bu beladan bir an önce kurtulmasını diliyor Şehit düşen güvenlik görevlilerine Allah'tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

 

ANAYASA REFERANS OLMALI
Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar da tahrik eylemleri konusunda duyarlı olunmasını isterken şöyle dedi:

 

Bölge halkının haklarını savunduğunu iddia eden eli kanlı terör örgütünün sivil, asker, kadın, çocuk, bebek ayrımı yapmadan katletmesi de, böyle olmadığının en açık örneğidir. Terör örgütünün bu tür eylemleri, hatırlanacağı üzere, demokratikleşme yönünde kararlı adımların atıldığı zamanlarda arttırılarak bu yöndeki çalışmaların sabote edilmesi amaçlanmaktadır. Bu oyuna gelmemeli, demokratikleşmeden geri adım atılmamalıdır. Terör örgütünün vatandaşımızı tahrik etmeye yönelik bu tür eylemlerinde, örgütün ekmeğine yağ sürmemeli, birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz. Terörle mücadele milletçe, devletin bütün kurumlarının işbirliği ve kararlılığı ile bir tek terörist kalmayana kadar sürdürülmelidir. Başlatılan kara ve hava harekatı terör bitene kadar sürmelidir. Bu şekildeki bir mücadeleyle bataklık kurutulmalı, şehir yapılanması deşifre edilen, halk desteğini kaybeden terör örgütünün yeniden zemin bulmasına fırsat verilmemelidir. Bunun için yapılması gereken ise, demokratikleşme yönünde atılacak güçlü adımlardır. Halkının tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen yeni bir anayasa, her türlü sorunun çözümünde referans olmalıdır.

 

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT ÇİMENOĞLU

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olması ve 18 askerinde yaralanmasına neden olan terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, Acıdan, kandan, gözyaşından beslenen hain terörün alçak ve kalleş saldırılarına bir yenisini daha ekleyerek 24 askerimizi şehit etmesi, bir kez daha Milletimizi derinden sarsmış, hepimizi derin bir üzüntü ve acıya boğmuştur. Çocuk, kadın, asker, polis demeden gözü dönmüş bir caniden farksız bir şekilde milletimizin her ferdine alçakça saldırmaktan kaçınmayan hain terör ve destekçileri, kirli emellerine kesinlikle ulaşamayacak, milletimize çektirdiği acı ve gözyaşının bedelini de çok ağır bir şekilde ödeyecektir. Milletimiz ve devletimiz, her ne pahasına olursa olsun, teröre karşı sonuna kadar mücadele etme azim ve kararlılığındadır. Acı ve üzüntümüzün kelimelerle tarifinin imkansız olduğu bugünde, şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum dedi.

AKP ZONGULDAK MERKEZ İLÇE BAŞKANI METİN KARADUMAN

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, terör saldırısını kınadı. AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıyı kınayarak, şehit ailelerine sabır diledi. Karaduman, Hakkari Yüksekova ve Çukurca'da haince yapılan saldırı sonucu 24 askerimizin şehit olduğu 18 askerimizin de yaralı olduğu bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Terörden beslenen ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmak isteyen bu saldırılar aziz milletimizi yıldırmayacağı gibi, emellerine de ulaşamayacaklardır. Artık dünyada tanınan daha güçlü bir Türkiye var. Yapılan saldırıda şehit olan askerlerimizin kanları yerde kalmayacaktır. Terör karşısındaki dik duruşumuz sonuna kadar devam edecektir. Yaralı olan askerlerimize Allah'tan acil şifalar diler, şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır dilerim. Tüm aziz milletimizin başı sağolsun dedi.

AK PARTİ ALAPLI İLÇE BAŞKANI FARUK ÇATUROĞLU

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Hakkâri'nin Çukurca ve Yüksekova İlçeleri'nde meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Çaturoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, birlik ve beraberliğini, dünya kamuoyunda yükselen bir değer olarak ortaya çıkmasını engellemek adına her dönemde büyük operasyonlara muhatap olduklarını kaydederek, Bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk halkına sabır diliyorum.Bu saldırılar hepimizin yüreğini yangın yerine çevirmektedir. Ancak hiç bir şey bizim terörle mücadele azmimizi olumsuz etkilemeyecektir. Bu olayı da böyle değerlendirirken Çukurca'daki terör saldırısının Anayasa çalışmalarının olduğu güne denk gelmesine dikkat çekicidir. Unutulmamalıdır ki, beraberlik, huzur ve kardeşliğimizi bozmayı hedefleyen bu saldırganlar, milletimizin sahip olduğu kardeşlik ruhu ve idaresi karşısında emellerine asla ulaşamayacaklardır ve hüsrana uğrayacaklardır. Evlatlarını bu ülke için şehit veren ailelimizin acısını yürekten paylaşıyor şehitlerimize bir kez daha yüce Allahtan rahmet diliyorum