Aslen Devrekli olan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, tatil için geldiği memleketinde CHP Devrek İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. 
Aile fertleri ile CHP Devrek İlçe Başkanlığı binasına gelen Milletvekili Gürkut Acar’ı partililer karşıladı. Acar, Devrek’te ilk defa bir kadın aday adayının olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, laikliğin önemine vurguda bulundu.
CHP Devrek İlçe Başkan Yardımcısı İlhan Malkoç, Şenol Bükrü, Belediye Başkan Aday Adayları Songül Malkoç, Şeref Aydınlı, İl Genel Meclis Üyesi Bekir Kayaaltı, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Akman, Bayram Çınar, CHP Özbağı Belde Başkanı Ufuktan Sarıoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şazi Sivişoğlu ve çok sayıda parti yöneticisi ve partilinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, “Çok yoğun çalışmalarımızdan bir türlü Devrek’e gelmek kısmet olmadı. Antalya’da çok çalışmalarımız oluyor. Bugünkü nüfusu 2 milyona yaklaştı. Tatilde bu yoğun tempo arasında bu defa kaçıp Devrek’e geldim. Babam da, ‘Gelmiyorsun, uğramıyorsun, Devrekliler seni soruyorlar’ diyordu. Biz de geldik, ‘partimizi de ziyaret edelim’ dedik. Genç nesiller bizi tanımaz, ben 39 sene Antalya’da siyasette fiilen çalıştıktan sonra vekil oldum, artık buna başarımı, başarısızlık mı, sayarsınız onu da bilmiyorum.  24’üncü dönem milletvekilliği görevini yapıyoruz, ama koşullar çok ağır gidiyor. Bu AKP iktidarı ‘ustalık dönemi’ denen dönemde artık iyice halkımızın vazgeçilmez biçimde savunduğu cumhuriyetin temellerini oymaya başladı. Bildiğiniz gibi TC yazılarını resmi dairelerden indiriyorlar. Sanki Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti ortadan kalkmış, bitmiş, cumhuriyetin adı değişmiş gibi bir izlenim var. Milli bayramları biliyorsunuz, kutlatmıyorlar artık. Özellikle çelenk koyma olayları da büyük arbedeler yaşandı. 29 Ekim’de Ulus’a gelmiş milyonlarca insan gaz yedi. Büyük kitlelere TOMA’lar tarafından su sıkıldı. Yani sanki bayram değil de, iktidarın sayesinde büyük bir rezalet yaşadık. Cumhuriyeti yıktığını düşünen bir iktidarla karşı karşıyayız. Ve bunlara devam ediyorlar” dedi.

 

“TÜRKİYE BÖLÜNME 
NOKTASINA GELMİŞTİR”

“Seçimlerde emanet oylarını verenler, oylarını geri alıp AKP buradan ciddi bir yara alarak çıkıp CHP’yi büyük bir başarıya ulaştırırlarsa emin olun ki Türkiye yeniden onarılır, demokrasi yeniden inşa edilir, bozulmuş olan yargı düzeni yeniden kurulur ve bu AKP iktidarı bir daha gelmemek üzere tarihin çöplüğüne gider” diyen Acar şöyle konuştu:
“Bir de AKP sabıkalı bir partidir. Onun sabıkası da Anayasa Mahkemesi tarafından verilmiş bir karardır. Bu kesinleşmiş kararda laiklik karşıtı eylemlerin odak noktası olduğu için kapatmadılar onu ama para cezası verdiler. O zaman o para cezasını aldıklarına dua ediyorlardı şimdi de yargıyı elimize geçirdik nasılsa bunu da bir iadeyi muhakeme yapalım diye çalışma içindeler bu çabalar boşunadır. Türkiye’yi Suriye gibi Mısır gibi Müslüman kardeşleri gibi bir devlet yapısına doğru götürmek istemektedirler ben Türk halkının buna izin vereceğine inanmıyorum. Bu yerel seçimlerde ağır bir yenilgiye uğrayacağını zannediyorum.  Kendisinin oylarını bloklaştırmak için yapmış olduğu taktikler artık Türk halkı tarafından bilinmektedir. Türkiye bölünme noktasına gelmiştir. Ben Türk halkının buna izin vereceğine inanmıyorum. Bu seçimler sadece yerel seçimler değil ayrıca AKP’nin halkın tepkisini göreceği bir genel seçim gibi düşünülmelidir. Bununla ilgili gerekli hazırlıkları örgütümüz yapıyor.”

 

ACAR’IN MALKOÇ SEVİNCİ
CHP’den Devrek Belediye Başkan Aday Adayı olan 22’nci Dönem Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç’ın kız kardeşi olan makine mühendisi Songül Malkoç ile de tanışmaktan, aday adayı olmasından son derece mutlu olan Acar, “Her yerde çok iyi adaylar çıkarıyoruz. Burada Devrek’te ilk defa bir kadın aday adayımızın olması beni de çok memnun etti. Bu güzel gelişmeler Antalya’da da var. Kepez’de kadın aday adayımız var. Kadınlarla ilgili şunu da söyleyeyim, laiklik ilkesinin olmadığı yerde, kadın hakkı olmaz. Laiklik ilkesinin kaldırıldığı yerde, birlik beraberlik düzen olmaz. Ve orada din ve mezhep savaşları başlar. Dikkat edin, bugün Ortadoğu’nun bütün ülkelerinde savaş var, bölünmeler var ve bunların hepsi laikliğin kaldırılmasından kaynaklanmıştır” diye konuştu.