Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO) Açık Deniz Teknolojileri Merkezinde SUBSEA Seven (SubSea7) firmasının katkılarıyla kurulan bilgisayar laboratuvarının açılışı yapıldı.

Çaycuma Açık Deniz Teknolojileri Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zühtü Batı, Subsea7 Türkiye Genel Müdürü Hülya Özgür, Subsea7 Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Alexandre Bringer, Offshore Technology Center (TP-OTC) İnsan Kaynakları Müdürü Zafer Demirkul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan TP-OTC İnsan Kaynakları Müdürü Zafer Demirkul, Çaycuma MYO “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” ve “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” programlarındaki öğrencilerin eğitimleri için en uygun ortamı hazırlamayı ve onları iş hayatına kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Subsea7 Türkiye Genel Müdürü Hülya Özgür, Açık Deniz Teknolojileri Merkezinin Türkiye’de bir ilk olduğuna ve kendileri için önemine değindi. Subsea7’ın Açık Deniz Teknolojileri Merkezi için çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Özgür, eğitim programları, workshoplar, staj protokolleri ile iş birliğine devam edeceklerinin altını çizdi.

Subsea7 Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Alexandre Bringer, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin 100. Yılında böyle bir adımın atılmasına katkı sunan TPAO, TP-OTC ve ZBEÜ’ye teşekkürlerini sundu.

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zühtü Batı, iki ayrı programın açılışı ve öğrencilerin bu programlara yoğun ilgi göstermesinin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, SubSea7 desteğiyle açılan Açık Deniz Teknolojileri Merkezi bilgisayar laboratuvarının tüm öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise açılışı gerçekleştirilen bilgisayar laboratuvarının kurulmasında açık deniz operasyonları sektörünün önemli oyuncularından biri olan SubSea7 firmasının büyük katkı sağladığına değindi. Laboratuvarın öğrencilerin derslerinde kullanacağı lisanslı programların yüklü olduğu 30 adet son teknoloji bilgisayarlar ve ilgili ekipmanları ile donatıldığını belirten Rektör Özölçer, eğitime yaptığı değerli katkıdan dolayı Subsea7 firmasına ve bu iş birliğinin mimarı olan TPAO ve TP-OTC’ye teşekkürlerini sundu. Program, açılış konuşmalarının ardından plaket takdimiyle devam etti. Ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan bilgisayar laboratuvar gezildi.

OKULLAR PAZARTESİ TATİL OKULLAR PAZARTESİ TATİL

2-336-151 (1)-412-65-18