AKP Hükümetini eleştiren Zonguldak CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, emek üzerindeki vergi yükünün azaltılmadığı sürece işsizlik sorununun aşılamayacağını vurguladı.

Zonguldak CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, yaptığı yazılı açıklamada ülkenin karanlık bir tünele girdiğini, AKP'nin borç ekonomisinin yükünün artık halk tarafından taşınamadığı noktaya tırmandığını belirtti.
Vatandaşın yaşama borçla tutulur hale geldiğini ifade eden İzmirlioğlu, ülkede, her üç kişiden birinin işsiz olduğunu belirterek, kredi kartını borcunu ödeyemeyenlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.
İzmirlioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
"Türkiye ekonomisi son elli yıldır böylesine karanlık bir tünele girmemiştir. Yüzde 1,3 olan yıllık nüfus artış hızı ile indirgendiğinde 2008-2010 döneminde Türk ekonomisinin büyüme hızı üç yıl üst üstte negatif gerçekleşmeye adaydır.
AKP'nin borç ekonomisinin yükü ülkemiz ve halkımız tarafından artık taşınamaz noktaya tırmanmıştır.
Merkezi yönetimin iç ve dış borç stoku sadece 2009'un ilk beş ayında 31 Milyon TL (16,5 Milyar dolar) artmıştır.
Protestolu senetler ve karşılıksız çekler sistemi tıkıyor. Protestolu senetler tutarı ilk
4 ayda 2,6 Milyar TL'ye dayandı. Geçen yıla göre yüzde 30,9 arttı.
Karşılıksız çeklerin sayısı il beş ayda yüzde 46,8 artmıştır. Bankaların batık kredileri son yedi ayda yüzde 65 arttı.
Hükümetin " Talancı, yandaş, kayırıcı ve ideolojik " özelleştirmeleri ülke ekonomisine büyük sıkıntı vermeye devam etmektedir.
"İşsizlik, tarihi rekor düzeyine tırmanan işsizlik, yaşam hakkına en büyük tehdide dönüşmüş bulunmaktadır.
"Kriz yok, kriz bizi teğet geçti" diyen Başbakana rağmen son bir yılda " 1 Milyon 488 bin" kişi işsiz kaldı. Türkiye İşsizlikte dünyanın lider ülkesi konumuna geldi. Şuanda ülkemizde çalışmak isteyen her üç gençten biri işsizdir. Tam bu sırada Sayın Başbakan'ın "Her Üniversite bitiren de işe girecek diye bir kayıt yok" açıklaması, işsizlik durumunu çok açık ve net bir şekilde gözler önüne sermiyor mu? Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz ve diyoruz ki:
"Özel kesim için uygun yatırım ve rekabet ortamı yaratılmadan, emek üzerindeki vergi ve fon yükü azaltılmadan işsizlik sorunu aşılmaz.
Açlık ve yoksuzluk sınırları tırmanıyor, ücretler yerinde sayıyor. Yapılan yeni zam da dâhil olmak üzere ASGARİ ÜCRET, açlık sınırının sadece yüzde 73,5'ini; yoksulluk sınırı ise; ancak yüzde 22,5'ini karşılayabilmektedir.
Vatandaş yaşama borçla tutulur hale getirildi. Kredi kartı borcunu ödeyemenlerin sayısı her geçen gün giderek artıyor. Ve sonunda da o ölümleri de beraberinde getiriyor.(Örnek: Çaycuma'da ki diş doktoru, kredi kartı borçlarını ödemek için böbreğini satan köylüler) .
Buradan kamuoyuna bir kez daha sesleniyoruz: "Sağlıklı kentleşme; müktesep haklara ve hukuka saygı, talan ve yağmaya kapalı böyle bir düzenlemeyi " HUKUK'tan, adaletten ve halktan" yana iktidarımızda biz gerçekleştireceğiz."