Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

 

30 Mart Yerel İdareler Seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, 8 Mart Cumartesi günü de ilk olarak kadınlarla bir araya geldi.  Konuya ilişkin gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Posbıyık, etkinliğin düzenlendiği Mavi Organizasyon’da yoğun ilgiyle karşılandı. Beraberinde eşi ve Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP’nin Meclis Üyesi Adayları ile birlikte sat 14.30’da salona giden Başkan Posbıyık, kadınlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın da katıldığı etkinlikte konuklara hitaben bir konuşma yapan Başkan Posbıyık sözlerinin başında tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

 

“MÜCADELEMDE YANIMDA OLDU”

1994 yılından bu yana görev yaptığı Belediye Başkanlığında kendisini en çok kadınların ve gençlerin sevdiğini kaydeden Belediye Başkanı Posbıyık, ”Başkanlık görevine ilk seçildiğimde Karadeniz Ereğli halkına, susuzluğu sona erdireceğime dair söz vermiştim. Bu sözümü iki yıl içinde gerçekleştirince halkın bana olan güveni de artmaya başladı. O günden bu yana başta kadınlarımız olmak üzere Karadeniz Ereğli halkı her mücadelemde yanımda oldu” dedi.

 

“ADAYLARA SAYGI DUYUYORUM, SEVİYORUM”

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuşmasının geniş bir bölümünü 30 Mart Yerel İdareler Seçimleri’ne ayırırken şu görüşleri paylaştı: “Karadeniz Ereğli’de sizlerle bir kez daha yola çıktım. Elbette bu seçimde karşımızda çok değerli aday arkadaşlarımız var. Ben hepsini de seviyorum ve kendilerine saygı duyuyorum. Her partiden vatandaşımın da başımın üstünde yeri var. Ancak Karadeniz Ereğli’de Belediye Başkanlığı yapmak bir liderlik işidir. Benim diğer aday arkadaşlardan temel farkım iyi bir lider oluşum ve belediyecilikteki birikimimdir. Sizler de bunu bildiğiniz için çıktığım her yolda bana büyük destek verdiniz. Özellikle siz kadınların hakkını kolay kolay ödeyemem. 30 Mart’ta da sizlerle gönül gönüle olarak Karadeniz Ereğli’yi daha çağdaş noktalara getirmek gayesi ile yola devam edeceğimize inanıyorum”

 

“HÜKÜMETE ARTIK DUR”

“30 Mart’ta yapılacak Yerel İdareler Seçimleri’nin bir başka önemi daha var. Bu seçim belki de önümüze sandık konulacak son seçim olacak. Çünkü bugün bazı evlerdeki ayakkabı kutularından paralar çıkabildiğine göre gelecekte yapılacak seçimlerde önümüze konulacak sandıklardan neler çıkabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Ben yerel bir yöneticiyim. Bu sebeple de ülkenin genel meseleleri üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. Ancak gördüğüm şu ki Türkiye iyi bir yolda gitmiyor. Kaosun eksik olmadığı günlerden geçiyoruz. Mevcut hükümete artık ‘dur’, deme zamanı gelmiştir. Bunu 30 Mart’ta yapmazsak korkarım önümüzdeki günler hepimiz için çok daha kötü gidecek. Türkiye’de nasıl bir baskı rejimi uyguluyorlarsa aynısını Karadeniz Ereğli’de yapmak için uğraşan bazı kesimler olduğunu görüyorum. Bunlar önemli değil. Sizlerin vereceği desteklerle, halkımızın ve özellikle de işçilerimizin üzerinde bir baskı unsuru oluşturmaya çalışan kesimler hak ettikleri yanıtı sandıkta alacaklardır”

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Posbıyık sözlerini tamamladıktan sonra 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nün kutlanması dolayısıyla sahneye bir pasta getirildi. Pasta Başkan Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Aday Meclis Üyeleri tarafından kesildi. Salondan ayrılana kadar kadınların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Posbıyık vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi”

 

(Haber Merkezi)