Kdz.Ereğli'de Bozhane mevkisinde bulunan çekek yerlerinin sahipleri bir araya gelerek Kdz.Ereğli Amatör Olta ve Çapari Balıkçıları Derneği'ni kurdu. Amatör balıkçıların birlik ve beraberliğini sağlamak sorunlarının çözümüne destek olmak, çekek yerlerinin düzgün ve temiz hale getirilmesi vizyonu ile yola çıkan yeni yönetim faaliyetlerine ise başlıyor.

Kdz.Ereğli Amatör Olta ve Çapari Balıkçıları Derneği Başkanı Abdurrahman Tünel, Bozhane mevkisinde, derneğin kuruluş ve hedefine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en pahalı çekek yerleri konumundaki Kdz.Ereğli'nin ciddi sorunları bulunduğuna dikkati çeken Tünel konuya ilişkin yaptığı açıklamasında da şu bilgilere yer verdi:

 

"EREĞLİ'NİN EN GÜZEL YERİ"

"Kdz.Ereğli'de sahil güzergahındaki çekek yerleri sahipleri olarak Kdz.Ereğli Amatör Olta ve Çapari Balıkçıları Derneği adı altında bir dernek kurduk. Derneğimizin kuruluş amacı Ereğli'nin en güzel yeri olan sahildeki çekek yerlerinin düzgün ve temiz hale getirilmesi, burada amatör balıkçıları birlik ve beraberliğini sağlamaktır.

 

"ÇEKEK YERLERİ BAKIMSIZ..."

Arkadaşlarımız ile istişare ettik, daha önce de böyle bir derneğimiz vardı bazı imkansızlıklardan dolayı kapandı. 2-3 Seneden sonra bunun önemini anladık ve bu derneği kurma kararı aldık. Çekek yerleri çok bakımsız, arkadaşlarımız nihayetinde amatör balıkçı, bir çok arkadaşımız da emekli. Buraların yapımı esnasında paralar harcanıyor, bunların yapımında kolaylık sağlamak, imkanlarını değerlendirmek adına çeşitli girişimlerde bulunacağız.

 



RAİÇ BEDELİ YÜKSEK

Bizim için önemli sorunlardan bir tanesi, bu  çekek yerlerinin kiralanması. Mal Müdürlüğü tarafından kiralanması sırasında buranın rayiç bedelleri çok yüksek. Biz bu konularla ilgili Kdz.Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi ile istişare halindeyiz. Onlar da buraların yüksek fiyattan kiralandığını, ihalenin yüksek fiyattan çıktığını belirtiyorlar. Araştırmalar yaptık doğru.

 

"YILLIK 750 LİRA ÖDÜYORUZ"

Türkiye'nin en pahalı çekek yerleri konumunda, yıllık çekek yeri olarak 750 lira ödüyoruz, bunu ödeyecek arkadaşlarımız var ödeyemeyecek arkadaşlarımız var, bir çoğu emekli arkadaşımız var bunu ödemede zorluk çekiyor. Ödemede zorluk çekince çekek yerlerini yapamıyor, bu sene balıkçılık oldu ama 2-3 senedir balıkçılık yok. Bu sorunları çözmek anlamında Ereğli'de gerekli girişimler yaparak Ereğli'nin balkonu olan sahilde Ereğli'ye yakışır bir hale getirilmesi konusunda iyi ilişkiler kurarak çalışmalar yapacağız"

 

170 ÇEKEK YERİ VAR

"170 adet belediyenin yaptığı çekek yeri var, bunların bir kısmı çekeği yok sadece baraka. Bizim 25 üyemiz var. Üyelik işlemleri devam ediyor, ilgi de gördü. 1-2 hafta içerisinde ilçede çeşitli ziyaretler yaparak derneğin çalışmalarını, faaliyetlerini ve beklentilerine ilişkin bilgiler vereceğiz. İnşallah olumlu sonuçlar alırız.

 

"7 KURUCU ÜYEYİZ"

Yönetim kurulu biz 7 kurucu üyeyiz. Başkan olarak Abdurrahman Tünel, Başkan Yardımcısı Mehmet Aydeniz, Mali Sekreter İbrahim Diker, Can Fındık, Remzi Ağabeyimiz, Sezer Akyürek bizlere destek veren Kenan ve Halil Gönülateş ağabeyimiz var. 6 Ay içerisinde kongremizi yapıp derneğimizin devamını sağlayacağız"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)