Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı spor faaliyetleri kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa'nın da aralarında bulunduğu 26 ilden toplam 348 sporcunun katılımı ile Yıldızlar-Gençler Türkiye Dart Şampiyonası'na Kdz.Ereğli ev sahipliği yapıyor. Ereğli Spor Salonu'nda 4 gün sürecek turnuvanın açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

"SİZ BENİM YILLARIMI BİLMİYORSUNUZ"
Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu törende yaptığı konuşmada, gençlerin sporla uğraşmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: "Sizin yaşlarınızda sporla uğraşmış bir kişi olarak da sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Çünkü ben sizin yıllarınızı biliyorum ama siz benim yıllarımı daha bilmiyorsunuz. Bir zaman gelecek siz de büyüyeceksiniz ve bu makamlara sizler de geleceksiniz. Spor bir yarışmadır ama yarışmanın yanında sizleri çeşitli sıkıntılardan uzaklaştıran ve hoşça vakit geçirmenizi sağlayan güzel bir uğraşıdır.

"SPORA DEVAM EDİN"
Akranlarınız bilgisayarla, cep telefonuyla uğraşırken sizin böyle bir sporla uğraşıyor olmanızdan ben ziyadesiyle memnun oldum. Spora devam edin, spora sadece bir branşta değil birkaç branşta devam edin. Hepimizin bildiği bir yanlış vardır; sporla uğraşmak eğitim hayatımızı aksatır derlerdi aslında bu yanlış bir söylemdi. Futbol, basketbol, atletizm takımındaydım lise ve üniversite hayatım boyunca ama eğitimimden de hiç geri kalmadım. Demek ki ikisi de bir arada olabiliyormuş. Bu açıdan devam edin. Ben bu şekilde çalışarak ülkemizde ileride temsil edecek bireyler sizlerin olacağınıza inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Hem öğretim hayatınızda hem de spor hayatınızda başarılar diliyorum. Bir diğer teşekkür de yanlarınızda gelen değerli öğretmen arkadaşlarımıza. Bu çocuklara hiçbir zaman katkı sağlamaktan vazgeçmeyin. Bu çocuklarımız sizin ilginize muhtaçlardır.

"ATATÜRK'ÜN GÖSTERMİŞ OLDUĞU YOLDA İLERLEYEN"
Bu sayede biz hem Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına gireceğiz hem de Ulu Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda ilerleyerek sporda, eğitimde ve diğer branşlarda dünyanın gelişmiş ülkesi haline geleceğiz. Gittiğiniz yerlere Ereğli insanının, bizlerin selamını götürün, Ereğli’de güzel gezilecek yerler de var. Cehennemağzı mağaralarını, sahili, Alemdar gemisini mutlaka gezin. Tekrar ilçemize hoş geldiniz diyorum ve sizlere başarılar diliyorum"

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER
13-16 Şubat tarihleri arasında sporcuların dereceye girebilmek için mücadele edeceğini anlatan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş, "Ülkemizin dört bir yanından gelerek tesislerimizi enerji ve azimleri ile doldurup şenlendiren sporcularımıza başarılar diliyorum. Gençlerimiz bizlere emanet. Bugün biz buralarda isek yarın da sizler burada olacaksınız. Bakanlığımızın üretmiş olduğu projeler ve faaliyetlerle gençlerimizin bedenen ve sosyal olarak gelişimlerine katkı sunma gayretinde" dedi.
Açılış törenine Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Ereğli Belediye Başkanvekili Mehmet Akçakaya, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile çok sayıda sporcu ve eğitmenleri katıldı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)