AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kdz.Ereğli'deki tersaneler bölgesi ile ilgili müjdeli haberi paylaştı. Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü ile görüştüğünü ve Filyos'a yapılacak projenin bazı ürünlerinin Ereğli tersaneler bölgesinde hayata geçirileceğini duyurdu.

EKİP GELDİ İNCELEMEDE BULUNDULAR
Uçar'ın açıklaması şu şekilde: "Tersaneler bölgemizin atıl vaziyette olan bir takım yerlerinin aktif hale getirilmesi ile ilgili bir süreç yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde farklı istihdamlar sağlanacak, üretimler olacak. Türkiye Petrolleri'nin Filyos'da başladığı projenin bir takım ürünleri ile ilgili safhalarını Ereğli tersanelerimizde yapacağız. Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü ile görüşüldü, kendileri geldi, çalışma yaptılar. Tersanelerin kapasitesi ve gücüne göre burada işlemler yapılacak. Buradaki tersanelerimizde ne gibi işlemler yaptırılabilir diye görüşme yapılıyor. Ahmet Çolak vekilimizin bizzat girişimleri var. Tahsisi iptal edilen yerler var burada. 

TERSANELERE GÜÇLÜ FİRMALAR GELİYOR
Buraya güçlü yatırımcıların gelmesi konusunda çaba sarf ediyoruz. Bunda da sona geldik, inşallah bunda da bir takım gelişmeler olacak. Yatırım yapacak firmaların güçlü olması lazım ki sipariş alabilsin. Mevcut tersaneler bölgesindeki yerlerde tapuları tahsis edilmiş ve tapularını alamamış firmalara tapuları verildi. "