Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Konya’da düzenlenen futbol şampiyonasında, Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösteren Ereğli Lisesi Kız Futbol Takımı’nı altın ve başarı belgesiyle ödüllendirdi.

 

Kaymakam İbrahim Çay, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı Okul Sporları 2013-2014 yılı faaliyet programında yer alan ‘Gençler Kız Erkek Futbol Türkiye Birinciliği’ şampiyonu Ereğli Lisesi Kız Futbol Takımı oyuncuları, teknik heyet ve okul idaresini makamında kabul etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, başarının oldukça önemli olduğunu belirterek, “Bu başarıya arkadaşlar da imza attılar, arkadaşlarımızı kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

“YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Kaymakam Çay, Atatürk Ortaokulu’nun şampiyonluğundan ardından ikinci başarıyı Ereğli Lisesi Kız Futbol Takımı ile yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Gerçekten başarı okul müdürümüz, idarecilerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü ve teşkilatınındır. Özellikle bu işe kendini veren Beden Eğitimi öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Gençlerimizin başarısında aileleri ve kendilerini de kutluyorum. Bize bu seni ikinci bir sevinç yaşattılar. Demek ki imkanlar tanınınca, başarı geliyor. Öğrencilerimizin milli takımda olması bize ayrı bir gurur veriyor. Ereğli’de görev yapan arkadaşlarımı, Milli Eğitim Camiası eğitime kendini vermiş, her alanda kendilerini kanıtlamak için yarış halindeler. Başarılar diliyorum. Emeği geçenlerden bin kere Allah razı olsun diyorum”

 

ZONGULDAK TARİHİNDE İLKLER

Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Erkan Kılıçarslan ise turnuva hakkında bilgi verirken, yaklaşık dört yıldır yarı finalde kaybettiklerini, bu sene şampiyon olduklarını ifade ederek şöyle dedi: “Eskişehir’de Yarı finalleri oynadık. Türkiye’nin İstanbul, İzmir birincilerini yendik. Takımda milli sporcularımız var. İki kızımız şu anda milli takımda. Daha önce milli olmuş oyuncularımız var. Sadece iki gol yedik,  65 gol attık turnuva boyunca. Namağlup olarak turnuvayı tamamladık. Zonguldak tarihinde Atatürk Ortaokulu ve bizden başka Türkiye Şampiyonu olmuş okul takımı yok”

 

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kaymakam İbrahim Çay, Okul Müdürü Orgay Ercan, Okul İdarecileri ve öğrencileri turnuvada çalıştıran beden eğitimi öğretmenlerine plaket verdi. Şampiyon takımın oyuncularının ödülü olan cumhuriyet altını ve başarı belgeleri ise öğrencilere Kaymakam Çay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç tarafından verildi. Kaymakam Çay, sporcular ve okul idaresi daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)