Tims Organizasyon tarafından Yalı Caddesi CHP Seçim Bürosu önünde düzenlenen 14 Şubat Sevgililer Günü etkinliğinde konuşma yapan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Sevgililer Günü’nü kutlayarak, “sevgili bitmek bilmeyen bir olgu. Dolayısıyla 7’den 70’e herkesin Sevgililer Günü’nü kutluyorum. Martın sonu bahar. Martın sonunda inşallah zaferi elde ettiğimiz taktirde Ereğli’de her gün sevgililer gününü yaşatacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Halil Posbıyık, Ereğli’de sosyal, kültürel ve ekonomiden kaynaklanan sıkıntılar olduğuna dikkat çekerek, bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için festivalleri yeniden hayata geçireceklerini söyledi.

 

"HER AN EYLEM HER AN MÜZİK..."

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Her an eylem, her an müzik, resim sanat, spor, gençlere yönelik bütün imkanlarımızı ortaya koyacağız. Bir ilçede ekonomi istediği kadar iyi olsun. Eğer bir ilçenin müziği yoksa, spor çalışmaları yoksa, kültür çalışmaları yoksa, resim çalışmaları yoksa, faaliyet yoksa o ülkenin o bölgenin, o merkezin gelişmesi büyümesi mümkün değil. Mutlak surette bir moral, motivasyon çok önemli. Bugün Türkiye’de gerçekten ekonomide çok büyük sıkıntı var. Ereğli’de de var. Ama Ereğli’de üstüne üstlük bir moral bozukluğu da var, motivasyon bozukluğu var. Herkesin içinde sıkıntılar var, yüzü gülmüyor insanların. İstihdama öncelik vereceğiz. İşsizlerimizin işsizliğini yok etmek için elimden geleni yapacağım ki Ereğli’de yetişen insanlar, gençler, üniversite mezunları, lise mezunları maalesef Ereğli’de ailelerinin yanında durmak istemiyorlar, Ereğli dışına gidiyorlar. Bunları engellemek lazım. Sadece onlara iş bulmak değil, onların morallerini yerine getirmek morallerini yerini getirmek lazım.

 

"FESTİVALLERİ ÖZLEDİNİZ"

Biliyorum özlediniz, festivalleri özlediniz. Açık  ve net söylüyorum, şimdiden çalışmalara başladık. Çünkü Ereğli halkına inanıyorum, ben Ereğli halkının adayıyım. Kdz.Ereğli ‘de yaşayan insanların adayıyım. Onlar baskı yaparak beni belediye başkan adayı olarak gösterdiler. Dolayısıyla bu memlekette yeniden motivasyon başlatacağım. Temmuz’un ilk haftasında Sevgi Barış Dostluk Festivali’ni yapmak için hazırlıklara başladık.  Ünlü sanatçıları buraya getirip bütün Türkiye’yi akın akın buraya getireceğiz. Hemen peşinden kaç yıldır yapılmayan yağlı direk festivalini yapacağız. Geleneklerimizi-göreneklerimizi devam ettireceğiz. Hamsi Festivali! Guinness Rekorlar Kitabı’na girdik. 2002 metre uzunluğunda mangal yaptık, her sene eğleniyorduk, çevre il ve ilçelerden insanlar buraya koşarak geliyordu. Bunların hepsi kalktı, Hamsi Festivali’ni yapacağız.  Ama bu yeterli değil, bir de uzun zamanda düşündüğüm projem vardı. Dünyanın en ünlü Cazcılarını buraya getirip Allah nasip ederse Caz Festivali yapacağız. Bunla kalmayacağız, ara etkinlikler yapacağız. Yerel sanatçılarımızı Amfi Tiyatro ve diğer yerlerde sürekli sahnede tutacağız.  Ereğli’de moral ve motivasyonun yerine gelmesi için gençlerimizin huzurlu olması için, tatillerini keyifle geçirmesi için mutlaka buradaki moral ve motivasyon etkinliklerine hep beraber devam edeceğiz.”

 

"EREĞLİ CANLANSIN"

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, etkinliğe katılanlara hep birlikte çağrıda  bulunmalarını isteyerek, “ 31 Mart’tan sonra Kdz.Ereğli’ye baharı getirelim, çiçekler, ağaçlar canlansın. Ereğli canlansın” dedi.

 

ESKİ VE İLK FOTOĞRAFÇI...

Aday Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ta günün anısına Ereğli’nin en eski ve ilk fotoğrafçılarından Tuğrul Yıldız ve Güler Yıldız eşine uzun yıllar süren evliliklerinden dolayı kutlayarak çiçek hediye etti. Posbıyık’ların Yıldız ailesine hazırladıkları sürpriz, pastanın konfeti ve volkanların eşliğinde kesilmesiyle son bulurken,  CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın 14 Şubat Sevgililer Günü etkinliği yağan yağmura rağmen canlı müzik eşliğinde çiftlerin dans etmesi ve yöresel oyun havalarıyla devam etti.

İlçe Başkanı Sevdekar Aras, SKM Başkanı Yaşar Balcı,parti yöneticileri ve  yüzlerce  vatandaşın katıldığı CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın “14 Şubat Sevgililer Günü” etkinliğinde çeşitli ikramlarda bulunulurken, günün anısına çiçekte hediye edildi.