- Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse: "Palamut istemediğiniz kadar var denizde. Korkunç bir balık tutuluyor. Palamudun çifti 15 liraya kadar düştü. Böyle balık çıkarsa fiyatlar daha da düşecek,  halkımız daha ucuz balık yiyecek"


"Bu limandan çıkan balıklar Türkiye'nin her yerine gidiyor, gitmediği yer yok. Gecede 2-3 bin kasa getiren balıkçı teknelerimiz var. Balığın merkezi olan Ereğli'de son 1 haftada 200 bin kasanın üzerinde palamut çıktı"

 

 

Kdz.Ereğli'de denize açılan balıkçılar son bir haftada 200 bin kasa palamut avlayarak limana döndü. Gırgır ve trol tekneleri ile denize açılan balıkçıların yüzü bol miktarda avladıkları palamut ile gülüyor.

 

SEZON İYİ GEÇİYOR

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse, balık sezonunun iyi geçmesinden ötürü hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünün güldüğünü söyledi.

 


"KORKUNÇ BİR BALIK TUTULUYOR"

Karadeniz'de, "Kestane karası fırtınası" sonrası denize açılan balıkçıların binlerce kasa palamut avladığını anlatan Köse, "Balık sezonu çok iyi gidiyor. Palamut istemediğiniz kadar var denizde. Korkunç bir balık tutuluyor. Palamudun çifti 15 liraya kadar düştü. Böyle balık çıkarsa fiyatlar daha da düşecek,  halkımız daha ucuz balık yiyecek" dedi.

 


HER NOKTAYA BALIK EREĞLİ'DEN GİDİYOR

Ereğli Limanı'na Türkiye'nin farklı bölgelerinden balıkçıların gelerek avlanan balıkların, İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon başta olmak üzere ülkenin her noktasına gittiğini belirten Köse, şu ifadelere yer verdi: "Bu limandan çıkan balıklar Türkiye'nin her yerine gidiyor, gitmediği yer yok. Gecede 2-3 bin kasa getiren balıkçı teknelerimiz var. Balığın merkezi olan Ereğli'de son 1 haftada 200 bin kasanın üzerinde palamut çıktı"

 


HAMSİ DE BOL

Köse, bu sezon hamsinin de oldukça bol olmasını beklediklerini ilk günde teknelerin bin ile 2 bin kasa arasında hamsi avlayarak limana döndüğünü sözlerine ekledi.

 


İZMİR'DEN GELDİ

İzmir'den Karadeniz'e av yapmak için geldiğini anlatan 15 yıllık balıkçı Mert Kopuz da son yılların en bereketli sezonunu geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, dün gece açıldıkları denizden 2 bin kasa palamut bin 500 kasa da hamsi avlayarak döndüklerini belirtti.

Balıkçı gırgırlarından palamut yüklenen kamyonlar liman girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)