Türkiye'de Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni ilk ilçe olarak alan Kdz.Ereğli Tapu Sicil Müdürlüğü yeni hizmete sunduğu sistem ile de vatandaşı bugün git yarın gel olayından kurtardı.

Kdz.Ereğli Hükümet Binasında hizmet veren Kadastro Müdürlüğünün, Özel İdare Hizmet Binasına taşınması ile boş alanı da bünyesine katan ve yapılan tadilatlar ile modern bir görünüme kavuşturulan Kdz.Ereğli Tapu Sicil Müdürlüğü, vatandaşa daha kaliteli hizmet vermeye başladı. Toplam 20 personel ile çalışmalar sürdüğünü belirten Kdz.Ereğli Tapu Sicil Müdürü Mehmet Yılmaz, Türkiye'de ilk kez bir ilçeye Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin (TSE-ISO-EN 9000) verildiğini açıkladı.

TOPLAM 20 PERSONEL
Tapu Sicil Müdürü Mehmet Yılmaz, konuya ilişkin verdiği bilgiler şu şekilde: Tapu Sicil Müdürlüğü ile aynı alanda bulunan Kadastro Müdürlüğü Kdz.Ereğli'de Özel İdare Binasının hizmete girmesinin ardından buraya taşındı. Kadastro'nun boşalttığı alan da Tapu Sicil Müdürlüğüne kaldı. Genel Müdürlüğümüz ile görüşerek buranın modern hale gelebilmesi için ihaleye çıkıldı, tadilatları yapıldı. Tadilat sonucu tüm personeli bir araya toparladık. 1 Müdür 2 müdür yardımcısı, 16 personelimiz ve 1 arşiv memurumuz ile bölge halkına güleryüzlü hizmet vermeye çalışıyoruz.

SATIŞ İŞLEMİ YARIM SAAT SÜRMÜYOR
Vatandaşın imzası alınması için akit masası oluşturduk, onun yanında gelen vatandaşların işlerini göreceği ön başvuru bölümü, ön başvurunun yanına da bankalarda olduğu gibi sıramatik koyduk. Kayıt almak isteyenler ayrı tapu işlemlerinin havalesi için ayrı numara şeklinde vatandaşı numarasına göre çağırıyoruz, havalesini yapıyor, personeli tanımadan bilmeden işlem bitiyor, vatandaş sadece imzasını atıyor. Bir satış işlemi şuan yarım saat sürmüyor. Bugün git yarın gel olayı Ereğli Tapu Müdürlüğünde bitmiştir. Hizmetlerimiz devam etmektedir, vatandaşın hiçbir talebi geri çevrilmemektedir.

TÜRKİYE'DE İLK İLÇE
Kalite Yönetim Sistemi Belgesi (TSE-ISO-EN 9000) Türkiye'de ilk kez Kdz.Ereğli İlçe Tapu ve Sicil Müdürlüğüne nasip oldu. Bunun ile ilgili detaylı bir çalışma yaptık ve geçtiğimiz dönemde bu belgeyi almaya hak kazandık, belgemizi Tapu Sicil Müdürlüğü'ne astık. Vilayetlerin dışında Kdz.Ereğli Tapu ve Sicil Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk kez bu belgeyi alan yer olmasından dolayı da son derece mutluyuz. Personelimize özverili çalışmalarından ötürü gerçektende teşekkür ediyorum