Ünlü sanatçı Safiye Soyman'ın gelini Gönül Soyman'ın (Ersoy) düğün gecesi takılarının elinden alındığını öne sürerek boşanacağını açıklamasının ardından Zonguldaklı hemşehrileri, köylerinin adının bu olayla anılmasına tepki gösterdi.

Ünlü sanatçı Safiye Soyman'ın MS hastası oğlu Harun ile geçtiğimiz haftalarda Ankara'da yapılan düğün töreniyle dünya evine giren Zonguldaklı Gönül Ersoy, düğün gecesi takılarının elinden alındığını öne sürerek boşanacağını açıklamıştı. Türkiye'nin günlerdir gündeminde olan gelin Gönül Soyman'a köylülerinden tepki geldi. Köy Muhtarı Nazım Civelek, köylerinin adının çıkmaması gerektiğini belirterek, "Ayın 25'inde Safiye Soyman ve ailesi köye gelmiş. Görmüşler, anlaşmışlar hanımefendi ile Ankara'ya
dönmüşler. Daha sonra düğünleri yapıldı. Bu meselenin daha fazla uzatılmaması her iki tarafın açısından daha iyi olacaktır. Bu kadar medyada yer alan bir konu gerçekten köyümüzü ve bizleri de rahatsız etmektedir. Bu meselenin sağ salim kapatılmasını istiyoruz. Her iki taraf için de hayırlı olmasını istiyoruz. Köyümüzün adının çıkmaması daha iyiydi. Şu andan sonra da yapacak bir şey yok" dedi.
Gelin Gönül Soyman'ın daha önce evlilik yaptığını söyleyen köy sakinlerinden Nazif Alkan, "Köyümüzün Türkiye'de bu anlamda konuşulması hiç hoş değil. Anılması da hiç iyi bir şey değil. Bir an önce bu olayın tatlıya bağlanması lazım. Aileyi tanıyoruz. Gelin hanım daha önce de bir evlilik yapmıştı. Gelin hanımı buraya istemeye gelmişler, gitmişler. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok" diye konuştu.
Gönül Soyman'ın ailesi ise gazetecilerin görüşme talebini geri çeviriyor.