Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Türkiye’de ilk kez bir İl’de gurbetçi masası oluşturulacağını açıkladı. İl ve ilçelerde oluşturulacak yeni sistemde gurbetçilerin talepleri alınacak ve sorunlarının çözümü sağlanacak.

 

Karakulak, Zonguldak Valisi Ali Kaban ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Zonguldak il merkez ve ilçelerinde gurbetçi masasının 2014 yılının Mayıs ayından itibaren faaliyete geçeceğini bildirdi. Karakulak, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, “Zonguldak Valimiz Ali Kaban ile görüştük. Türkiye’de ilk kez bir İl’de böyle bir adım atıldı. İl Merkezinde Valilik ilçelerde de Kaymakamlığın görevlendireceği kişiler gurbetten gelen vatandaşlarımızın taleplerine çözüm bulacaklar, sıkıntılarını ilgililere aktarmada köprü görevi kuracaklar. Bu uygulama tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Başta Zonguldak Valisi Ali Kaban olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

VALİLİĞİN O YAZISI

Zonguldak Valisi Ali Kaban imzası ile Kaymakamlıklara ve İl Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilen konu ile ilgili yazı ise şu şekilde:

“Yurtdışında yaşayan ve Mayıs-Eylül döneminde genellikle izinlerini ülkemizde geçiren ve bu kısa dönem içinde kurumlardaki iş ve işlemlerini yapmak isteyen hemşerilerimizin kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilmeleri, bu konularda danışmanlık hizmeti alabilmelerine yönelik Kaymakamlıklar ve Valilik bünyesinde en az bir kişi görevlendirilerek, Gurbetçi masası oluşturulması aynı zamanda telefon ve e-mail ile vatandaşlarımızın ulaşmasına imkan verecek tedbirlerin alınarak 2014 Mayıs ayında faaliyete geçmesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ederim”