22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu seçim, Türkiye’nin kader seçimidir. Bu seçimde ya ‘parlamenter sisteme devam’ diyeceğiz, ya da başkanlık sistemine geçip, ülkede süren diktatörlüğün devamını sağlayacağız. Ülkede; barış, huzur ve güven isteniyorsa, Ekmeleddin İhsanoğlu’na; baskı ve zulüm isteniyorsa Recep Tayyip Erdoğan’a oy verilecektir” dedi.

 

22’nci Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Harun Akın, ilk turu 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına; Devrek, Gökçebey, Bakacakkadı, Çaycuma ve Alaplı’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretlerle devam etti. Akın’ın ilçelerde gerçekleştirdiği cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına; CHP, MHP ve DSP ilçe örgütleri ile çok sayıda partili de katılarak, destek veriyor.
Ziyaretlerinde 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Akın, konuşmalarında şunları söyledi:

 

“BU UZLAŞI ÇALIŞMALARI, TÜRK SİYASETİNDE BİR DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR”
“10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri, ülkemizin geleceği adına çok önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum. Ülkemizde günümüz siyasetinin gereklilikleri ve seçmenin özellik ve talepleri göz önünde bulundurularak doğru bir değerlendirme yapılmış ve çatı adayımız hepinizin de bildiği üzere Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu olarak belirlenmiştir. Tabii ki, ülkemizin cumhurbaşkanlığına aday olacak kişinin geçmişi ve kariyeri çok önemlidir. Sayın İhsanoğlu da, ülkemize uzun yıllar hizmet etmiş, başarılarıyla ülkemizi dünya çapında temsil etmiş çok değerli bir bilim adamıdır. Bunun ötesinde, sürecin en önemli gerçeği bu büyük uzlaşıdır. Bu uzlaşıya destek olan liderler ve partiler bence, Türk siyasi tarihinde şimdiden yerlerini almışlardır. Ayrıştırıcı bir anlayışın karşısına, birçok görüşün aynı anda temsil edildiği uzlaşı adayını çıkarmışlardır. Bu uzlaşma içinde bulunan CHP, MHP, DSP, BTP, BBP, LDP, TSİP, DHP’yi, tavanından tabanına kadar yürekten kutluyorum. Ayrıca; ANAP ve DYP’de siyaset yapmış bakan ve milletvekilleri, yine CHP’de görev yapmış bakan ve milletvekilleri toplanarak bir bildiriyle çatı adayı Sayın İhsanoğlu’na desteklerini açıklamışlardır. Bu uzlaşı çalışmaları, Türk siyasetinde bir devrim niteliğindedir. İnşallah; 10 Ağustos’ta halkımız bu büyük uzlaşıya gerekli desteği sağlayacağına inanıyorum. Yine tekrarlıyorum ve diyorum ki, 10 Ağustos 2014 Pazar günü önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçim, Türkiye’nin kader seçimidir. Bu seçimde ya ‘parlamenter sisteme devam’ diyeceğiz, ya da başkanlık sistemine geçip, ülkede süren diktatörlüğün devamını sağlayacağız. Halkımızın vereceği oylarla; ya demokrasiden, insan haklarından, hukukun üstünlüğü yönünde tavır koyacağız, ya da baskıcı, dayatıcı, ötekileştirici bir dikta yönetimi bizleri bekliyor. Vereceğimiz oylarla buna karar vereceğiz. Ülkede; barış, huzur ve güven isteniyorsa, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, baskı ve zulüm isteniyorsa Recep Tayyip Erdoğan’a oy verilecektir.”

 

ALAPLI’DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ
Akın, beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Akçakoca eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak, CHP Alaplı eski İlçe Başkanı Mehmet Altay ve CHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Osman Kıransoy ile birlikte CHP Alaplı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.     

 

(Haber Merkezi)