İSO'nun ihracat satışlarında ilk 500 firma arasında 209 sırada, cirosu ile de İSO'nun ilk 500 sanayici arasında 439. sırada yeralan Özdemir Boru ve Profil Şirketine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'dan teşekkür mektubu geldi.

Kdz. Ereğlili sanayicilerden Özdemir Boru ve Profil Şirketi'de Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'dan teşekkür mesajı geldi. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ihracat satışlarındaki ilk 500 firma arasında sıralamada 209 sırada yer alan Özdemir Boru Profil 2008 yılı değerlendirmesi olarak bu başarıyı; işleyerek ürettiği 80 bin ton çeliğin 65.5 bin tonunu ihraç edip ülkeye 66 milyon dolar döviz kazandırarak elde etti. 2007 yılında 85 bin top çelik işleme üretiminin 48 bin tonunu ihraç edip 31 milyon dolar döviz  kazandıran Özdemir Boru Profil'in ihraç ülkeleri arasında başta İngiltere geliyor. Almanya, Yunanistan, Romanya, Hollanda, Belçika, Angola gibi ülkelere ülkelere ürettiği boru ve profili satan Özdemir Boru, ihracatın dışında, 185 kişilik çalışanı ve 123 milyon TL'lik  cirosu ile de İSO'nun ilk 500 sanayici arasında  439. sırada yer alıyor.

KATKINIZ TAKDİRE ŞAYAN
Devlet Bakanı Çağlayan'da, Özdemir Boru Profil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdemir ile Şirket Müdürlerinden Erkan Özmadenci'ye gönderdiği mesajında şöyle dedi: "Şirketinizin Türkiye ihracatçılar Meclisine hazırladığı Türkiye'nin iftihar listesinde yer almasıyla, atalarımızın bize değer katan yaptığınız işlerdir sözünü bir kez daha kanıtladığınız için öncelikle tebrik ediyorum. Siz bu başarınızla sadece kendinize şirketinize değil ülkemize, Türkiye'mize değer katıyorsunuz. İhracatımı-zın artırılmasında ve Türkiye'mizin gelişmesinde kuruluşunuzun sağladığı katkı takdire yaşayandır. Çok değil 2001 yılında 31 milyar dolar olan yıllık ihracat rakamımızı sağlayan siyasi istikrar ortamı sayesinde 132 milyar dolar seviyesine sizler çıkardınız. Sizler sadece ihracat yapıyor, üretimle, istihdamla, ödediğiniz vergi ile Türkiye'ye, "değer" katıyor, Türkiye 'yi dış dünyada temsil ediyor, Türkiye'nin bayra ğını göndere çekiyorsunuz. Çok sevdiğim bir söz vardır. "Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmazmış" Siz tarladaki izinizle sözünüzü de şirketinizi de sadece Türkiye'ye değil dünya harmanında vitrine çıkardınız. Bu ülke için yap tıklarınız hepimizi gelecek için cesaretlendirmektedir. Küresel finans krizinin etkilerinin tüm dünyada hissedildiği bir ortamda sizin gibi ihracatçı kuruluşlarımızın başarılı çalışmaları, krizi fırsata çevirebilme mizde yol gösterici olacaktır. Türkiye'mizi hep birlikte dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri ve şanlı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde, 2023'de 500 milyar dolar ihracat hedefine hep birlikte ulaşacağız. Bizim görevimiz, sizlere yol göstermek, önünüzdeki engelleri kaldırmak, sizlere refakat çılık yapmaktır. TİM Yasası'nın Resmi Gazete 'de yayınlanmış olması da bunun en güzel kanıtıdır. Yönetim kurulu üyelerinizi, ortaklarınızı ve bütün çalışanlarınızı en kalbi duygularla tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim”