MESS'e karşı 40 bin işçinin grevleri, Faşizme ihtar eylemleri, DGM'ye karşı direnişler işçi sınıfı tarihine yazıldı. Erdemir işçilerinin bugün yararlandığı, işletme ikramiyesi, yemek,servis,yakacak yardımı gibi bir sürü kazanılmış haklar O'nun döneminde kazanıldı. Erdemir işçileri Kemal Türkler' i hiçbir zaman unutmamalıdır.

 

 

*CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, 22 Temmuz 1980'de, DİSK ve Türkiye Maden-İş  Genel Başkanı Kemal Türkler'in büyük İşçi önderi olduğunu ve eli kanlı faşist tetikçiler tarafından katledildiğini belirterek, Bu gün işçilerin, emekçilerin Kemal Türkler gibi işçi önderlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bizler Kemal Türkler'i unutmadık, unutturmayacağız dedi.

 

Kartal, Kemal Türkler'in ,Türkiye işçi sınıfının, emekçilerin demokrasi ve sendikal haklar mücadelesinin her zaman en önünde yer aldığını, yaşamıyla tutum ve davranışlarıyla işçilerin hak ve özgürlükler mücadelesinde örnek olup  Alınteri'nin onuru sıfatını kazandığını, O'na sıkılan kurşunun, işçilere, emekçilere, tüm ezilen yoksullara sıkıldığına vurgulayarak görüşlerini şöyle dile getirdi:

           

Sivas Madımak'da 35 aydını yakanların davasının cezasız kalıp zamanaşımına uğratıldığı  gibi Kemal Türkler' in katili de yıllarca korundu, kollandı. Davası göz göre göre zamanaşımına uğratılarak katili ceza almaktan kurtarıldı.

           

Davanın zamanaşımına uğratılmak istendiği bilindiği halde, Adalet Bakanlığı yetkilileri 2010 Temmuz ayında, cezaevinde başka bir davadan ( 7 Türkiye İşçi Partili öğrencinin öldürülmesi olayı ) yatmakta olan katili duruşmada hazır etmeyerek davanın düşmesine çanak tuttular.

           

12 Eylül Referandumunda, 1980 darbecilerinden hesap soracaklarını ilan eden AKP yöneticileri, ne yazık ki Türkiye 'yi 12 Eylül'e sürükleyen en önemli olaylardan birisinin üstünün örtülmesine çalıştılar.

 

7 TİP'li öğrencinin katillerinden biri olan ve on gün önce AKP'nin getirdiği yasa ile cezaevinden salıverilen bu eli kanlı katil, Kemal Türkler' i öldürmekten cezasız kaldı ve elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyor.

 

İnsan canına kıymanın zamanaşımı olmaz, olmamalıdır. Katiller hak etikleri cezayı çekmeli, arkalarında ki karanlık güçler ortaya çıkarılmalıdır.

 

Kemal Türkler döneminde DİSK ve Türkiye Maden- İş Sendikası ülkemizde ve dünyada en saygın, en mücadeleci sendika haline geldi. Tabanın söz ve karar sahibi olduğu, demokratik sınıf ve kitle sendikacılığı ilkeleri temelinde verilen mücadele ile işçilerin ekonomik demokratik- sosyal haklarında büyük ilerlemeler sağlandı.

 

MESS'e karşı 40 bin işçinin grevleri, Faşizme ihtar eylemleri, DGM'ye karşı direnişler işçi sınıfı tarihine yazıldı.

 

Erdemir işçilerinin bugün yararlandığı, işletme ikramiyesi, yemek,servis,yakacak yardımı gibi bir sürü kazanılmış haklar O'nun döneminde kazanıldı. Erdemir işçileri Kemal Türkler' i hiçbir zaman unutmamalıdır.

O'nun adı emek ve demokrasi mücadelesi sürdükçe, kuşaktan kuşağa, işçiden işçiye, fabrikadan fabrikaya ulaşmaya devam edecektir.