Diyanet İşleri Müfettişlerinden Abdülkadir Sezer, Zonguldak Türk Ocağı'nın davetlisi olarak kentimize geldi.
Yaman Restoran'da (Kilise) düzenlenen yemekli toplantıya; Türk Ocağı Şube Başkanı Erol Şeref, Baro Başkanı Kerem Ertem, Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar ve ocak üyeleri katıldı. Abdülkadir Sezer, "Türklük şuuru" üzerine yaptığı konuşmada şu noktalara değindi:

"BÜYÜK GÜÇ EL ELE VERMELİ"
"Türkiye, Müslümanlık dininin koruyucusudur. Türk ordusu olmazsa, dünyadaki hiçbir Müslüman, inancını rahatlıkla dile getiremezdi. Dünyanın en büyük gücü, inanmış bir insandır. Ne yapacağına karar veren birini bu kararından döndürmek zordur. Bizim de kararımız, Türklük şuurunu yaymak olmalıdır.
Bu düşünceyi yayarak emperyalizme karşı durursak, büyük bir iş başarmış oluruz. Dünyada 250 milyon Türk var. SSCB'nin yıkılmasıyla, dünya 6-7 Türk ülkesi daha kazandı. Bu büyük güç, artık el ele vermeli ve tek çatı altında mutluluk içerisinde yaşamalıdır."
ABD Başkanı Obama'nın yaptığı konuşmaları da eleştiren Abdülkadir Sezer, şu görüşleri dile getirdi;
"Obama, Türkiye'ye gelip bazı düşüncelerini seslendirdi. Bize, 'Ermeni sınırını açın', 'Kıbrıs'ta birleşik cumhuriyeti tanıyın', 'Kürtlere istediklerini verin' ve 'Ruhban okulu açın' dedi. Bu cümleler, atalarımızın kemikleri sızlarcasına, meclistekilerden büyük alkış aldı. Bu olaydan büyük bir utanç duyuyoruz."
Sezer, daha sonra, katılımcıların sorularını da cevapladı. Konuk konuşmacı, bu arada, Türkiye'de değişik kökenden insanların birlikte yaşadığını, dış güçlerin ayrılık yaratmak için uğraştığını söylerken, özel olarak ilgilendiği Çingene vatandaşlarımızın, "Herkesten daha Türk, herkesten daha Müslüman" olduğunu belirtti.