Alaplı İlçesinden Irak’taki Türkmenlere ulaştırılmak üzere, 800 kilo kuru gıda ile 400 paket çocuk bezi ve 200 çift çocuk ayakkabısı gönderildi.

 

Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanlığı tarafından Telafer'e ulaştırılmak için toplanan kuru gıda, çocuk bezi, mama ve giyim eşyaları yardım tırına yüklenerek Gaziantep’e gönderildi.

 

Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, yaptığı açıklamada, Kızılay'ın Müslüman ülkelerinde meydana gelen olaylara sessiz kalamayacağını söyledi.

 

Alaplı esnafı ve halkı Türkmenlere yardım etmek için seferber olduğunu ifade eden Yiğit, “Irak’ta yaşanan iç savaş, karışıklıklar ve çatışmalar sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce insan için 1 hafta önce başlattığımız yardım kampanyası sona erdi. Alaplı esnafı ve halkının yardımlarıyla kuru gıda, dayanıklı bakliyat, kullanılmamış bay, bayan ve çocuk giyim ve ayakkabısı, çocuk maması, çocuk bezi, kadın ihtiyaç malzemeleri gibi 30 kalemden oluşan yaklaşık 250 koli malzemeyi yardım tırımıza yine Alaplı halkıyla birlikte yükleyerek Türkmen kardeşlerimize gönderdik. Özellikle çocuklar için çocuk bezi, mama ve çocuk giyimine büyük önem verdik. 200 çift çocuk ayakkabısı hazırlayarak önümüzde ramazan bayramı var. Bu bayramda Türkmen çocukların sevindirmek istedik. Kampanyamıza destek veren Alaplı halkına ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

(Haber Merkezi)