Karadeniz Ereğli’de kültür ve sanat dalında büyük bir boşluğu dolduran ve düzenledikleri etkinliklerle dikkatleri çeken  “KDZ EREĞLİ TURKUAZ KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ” düzenledikleri aile içi yemekte bir araya geldiler.

“Dost Gecesi”ni Yönder’in (Site Kulüp) Şömine Salonunda düzenleyen   “KDZ EREĞLİ TURKUAZ KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ”nin üyeleri ve dostları toprağımız Anadolu’nun tüm bölgelerinden hazırlanan repertuarla eğlendiler.


Bir çok türkü dostunun sesiyle katkı verdiği gecede Mehmet Ali Karanfil’de bir efe türküsü söyledi. Karanfil; “Ah bir ataş ver cigaramı yakayım/ Sen salın gel ben boyuna bakayım/ Uzun olur gemilerin direği/ Çatal olur efelerin yüreği/ Yanık olur anaların yüreği/ Ah vur ataşı gavur sinem ko yansın/ Arkadaşlar uykulardan uyansın” türküsünü seslendirirken, kültür ve sanata olan ilgisini ortaya koydu.

Gecenin finali ise sözlerini Eyüp Bektaş’ın yazdığı ve bir Alaattin Gelen bestesi olan “Telaşe yok” türküsünün  koro halinde söylenmesi yaptı.

Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği’nin her şeyi, Bahşende-Cihangir Bilgin çifti gecenin iyi hazırlanması ve konuklarla ilgi noktasında yine özverilerini ortaya koyarak muhteşem bir gecenin tamamlanmasına birlikte imza attılar.

“KDZ EREĞLİ TURKUAZ KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ”nin önümüzdeki dönemde yapacağı etkinlikler ise şöyle sıralandı:

Kdz Ereğli faaliyet gösteren ve 24 ocak 2011 den bu yana sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyen “KDZ EREĞLİ TURKUAZ KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ” halk müziği topluluğu yaz konseri için hazırlıklarını tamamladı.

“YANSIMALAR” adını verdikleri  konser programında, Mevlana’dan Yunus’a ,, Pir Sultan Abdal’dan Karacaoğlana en seçkin türkülerle dernek üyeleri ve sanat severlerin karşına çıkacak. Konser  programında Türk Dünyasından ezgiler, Azerbaycan halk mahnıları, Zeybekler, Karadeniz türküleri ve Orta Anadolu Bozlak türkülerinden oluşmuş seçkin bir repertuar yer alıyor.turkuaz halk müziği topluluğu yaptığı konserlerde bir önceki konserlerde okudukları türkülerin haricinde bir repertuar hazırlıyor. 17 haziran Cuma akşamı saat 20 00 da “yansımalar” türkü konserinin kaçırmayın.

Ayrıca    “KDZ EREĞLİ TURKUAZ KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ” Halk Müziği Topluluğu 18 haziran Osmanlı Çileği ve Kdz Ereğli ‘nin kurtuluşu festival etkinliklerinde yer alacak.
18 HAZİRAN DA festival programı çerçevesinde AKM sinema salonunda 15 00 da  “dans gösterileri”   ardından da 17 00 da “Kdz Ereğli TÜRKÜLERİ VE ŞİİRLERİ” adlı dinleti ie resmi festival programında yer alarak seyircinin karşısına çıkacak.