Halk türkülerinden oluşan büyük bir organizasyonla konser vermeyi planlayan Kdz.Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği, ilköğretim 1 ve 2. kademe öğrenci gruplarına da ücretsiz drama, dans ve müzik eğitimi vermeyi planlıyor.

Kdz. Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği, Abdi İpekçi Sergi Salonunda yöresel ev yemekleri kermesi gerçekleştirdi. 24 Ocak 2011 tarihinden itibaren kültür ve sanat faaliyetlerine de resmi olarak başlayan Kdz.Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği, ilköğretim 1 ve 2. kademe öğrencilerine de çeşitli imkanlar sunmaya hazırlanıyor.
Dernek Yöneticisi Cihangir Bilgin konuya ilişkin verdiği açıklamada, “Kdz.Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği olarak yönetimimizde öğretmen Cihangir Bilgin, emekli öğretmen Nezihe Duran, Dilek Andul, Erdemir çalışanı Serkan Demiroğlu, mali müşavir Semih Özkök, serbest muhasebeci Tarık Teke, bankacı Ercan Kapucu yeralmaktadır. 24 Ocak 2011 tarihinden itibaren kültür ve sanat faaliyetlerimize resmi olarak başladık. Dernek çalışanları olarak tanıtım amaçlı Abdi İpekçi Sergi Salonunda da bir kermes düzenledik. Kdz.Ereğli’de faaliyetlerine hızla başlayan Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği en yakın zamanda da halk türkülerinden oluşan bir organizasyonla büyük bir konser vermeyi planlamaktadır. Ayrıca ilköğretim 1 ve 2. kademe öğrenci gruplarına ücretsiz drama, dans ve müzik eğitimi de projeler arasında yeralmaktadır.”