Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği'nin  Başkan Yardımcısı Mustafa Karadeniz Abdi İpekçi Sergi salonunda 24-26 kasım tarihleri arasında kermes düzenlediklerini açıkladı.

 

Turkuazlı kadınların özenle hazırladıkları yiyecekerle destek verdikleri Kermes reyonunda Kayseri mantısı, Laz böreği, Gözleme, Salatalar, Tatlılar ve Tuzlu pasta türü yiyecekler bulunacak.

 

Toplumsal dayanışma ve dostlukların pekiştirilmesi amacıyla kermes düzenlediklerini açıklayan Mustafa Karadeniz  'sanatsal ve kültürel alandaki  faaliyetlerimizi  çok yakında  sanat sever  dostlarımızla paylaşmayı  hedefliyoruz. Turkuaz kültür ve sanat derneği  yönetim kurulu adına 24 kasım öğretmenler günü nedeniyle tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutluyoruz. Yakın zamanda depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz dedi. Ayrıca Van 'da meydana gelen depremde hayatta kalan depremzedelerimize de acil şifalar diliyoruz, kaybettiğimiz insanlarımıza da Allah'tan rahmet diliyoruz' dedi.

 

Karadeniz açıklamasına şöyle devam etti:

 

'Turkuaz ailesi olarak sanatın insanlar arasında kurulan hoş görü ve sevgi köprüsü olduğunu düşünüyoruz. Cumhuriyet bayramı çerçevesinde hazırladığımız konseri şehit olan güvenlik güçleri mensuplarına yapılan hain saldırıdan ötürü iptal ettik.Turkuaz kültür ve sanat derneği sanat gurunu olarak en yakın zamanda  ANADOLU'DAN TÜRKÜLER adlı bir konser düzenleyeceğiz

 

Aralık ayından itibaren  Akçakoca-Alaplı-Zonguldak –Çaycuma ilçelerinde sıra konser ve dinletiler yapacaklarını da belirten Karadeniz Sanat İnsanlığın Kendi Değerlerine Sahip Çıkmasının  Simgesidirdiyerek sözlerine son verdi.