Kdz. Ereğli'deki Turkuaz Kültür ve Sanat grubu 'doğaya saygı' adı altında düzenledikleri organizasyonu hıdırellez günü 6 mayıs 2012 Pazar günü karasu longoz mevkiinde gerçekleştirecek.Turkuaz'dan konuyla ilgili gazetemize yapılan açıklamada şu bilgi verildi:
Turkuaz kültür ve sanat derneği yıl içindeki  yoğunsanatsal ve kültürel çalışmalarını tamamladı. Konser anma programları dayanışma yemekleri kermesler ziyaretler sergiler vsderken şimdide çevreyi ve doğayı koruyan sahip çıkan duyarlı insanlarla karasu acarlar mevkiinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirecek. 6 mayıs  Pazar günü 60 kişilik bir gurupla yola çıkacak olan Turkuazlılar kahvaltı 16 km çevre yürüyüşünü orman parkuru içinde ve rehber eşliğinde  yapacaklar. Yürüyüş sonrası yemek ve de yarışmalarla çeşitli eğlencelerin de yer aldığı gezide deniz kenarında hıdırellez ateşi de yakılacak.  Bu geziye katılmak isteyenlerin Turkuaz'a başvurmaları gerekiyor.
Öte yandan Turkuaz Grubu; haziran ayında türkü ve özgün şarkılardan oluşan  açık hava konseri için hazırlıklara başladı. Bu konserde sürpriz sanatçıların da yer alabileceği bildirildi.