Yeni adı Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) olan Ereğli Kömürleri İşletmesi’nin Armutçuk Müessesesi’nin başçavuşlarından merhum Cemal Çakmakçı’nın oğlu Hasan Çakmakçı’nın “Gönül Türküleri” gecesi muhteşem bir türkü gecesi olarak unutulmazlar arasına girdi. Erdemir Mühendisler Derneği Lokalini kapasitesinin üzerinde dolduran türkü severler, buram buram Anadolu’nun dört bir yanından seslendirilen türküleri birlikte söyleyerek sevdalarını paylaştılar.



Aziz Ozan Çaplan’ın bağlama, Tayyar Avanas’ın üfleme ve Aydoğan Karausta’nın Klavyede ustalığını sergilediği gecede, Kandillili Hasan Çakmakçı deyim yerinde ise adeta döktürdü.  İzleyenler ve sanatçıların türkü türkü çoğalıp eğlendiği gecenin finali, elbette ki İzmir Marşı ile çıkardı. İzmir Marşı büyük coşkuyla söylenirken, geceye katılanların tümü sahneyi doldurdu.




Kandilli’de Rat Mahallesi’nde Ali Subaşı, Hilmi Bekar, Nizamettin Akkaya gibi isimlerin bulunduğu sokakta oturan Cemal Çakmakçı, Armutçuk Müessesesi’nde başçavuşluk yaparak, kömür parası ile çocuklarına gelecek sağlamıştı. Cemal Çakmakçı’nın oğlu olan Hasan Çakmakçı, geceye katılan ve türkü tadında biraraya gelen tüm türkü sevenlere teşekkür etti.