Türkülerimize Çaycuma desteği

 

Çaycuma Belediyesi?nin Türk Halk Müziği Topluluğu verdiği katkılardan dolayı Belediye Başkanı Mithat Gülşen?i makamında ziyaret edip çiçek vererek, yeni dönem çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi sundular.

 

1994 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini anlatan Çaycuma Belediyesi THM Topluluğu Şefi Ayşen Köktürk, ?Amatör korolar, kültür ve sanata yeni isimler kazandırıyor. Amacımız, Türk Halk Müziği ile halkımızın bağrından çıkan türkülerimizi sevdirmek. Türkü sevenlerle kucaklaşmak? dedi.

Gençlerin kendilerini örnek aldığını vurgulayan Ayşen Köktürk, ?Gençlerimizin, üniversitelerin güzel sanatlar bölümü ile konservatuarlarını tercih ettiğini görüyoruz. Bu bizleri mutlu ediyor Yeni dönem için hazırlıklara başladık. Hem konser etkinliğimiz, hem de  TRT programlarımız sürecek. Çaycuma?da geçmiş yıllarda yaşanan yer sıkıntımızı çözmek için de 2-3 konser vereceğiz? dedi.

 

Türk Halk Müziği Topluluğu?nun ilçeyi en güzel şekilde temsil ettiğini belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de şunları söyledi: ?Arkadaşlarımızın özverili çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. İlçemizin tanıtımı için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. İnsanlarımızı türkülerle buluşturuyorlar.?