Ereğli de Okul Öncesi Eğitiminde yeni bir bakış açısı kazandıran Sempati 2 Kepez Kreşi ‘nde  18 Mart Çanakkale Zaferini  ve Şehitlerini  anma töreninde  duygu dolu anlar yaşandı.

Kreş Koordinatörü İsmail Demirel ‘in yaptığı Çanakkale Anıtı modeli ile ,Ereğli doğumlu  olup Çanakkale de şehit düşen askerlerin Mezarlarının temsil edildiği  salonda ; Yerel sanatçı Erkan Dolunay  Çanakkale Türküleri dinletisi sundu  Öğrencilerin şiirleri okuması  ile devam eden programda Öğretmen Özge Türker günün anlamı ile ilgili kısa bir sunum yaptı.



Kurum Müdürü Gülhayat  Okumuş’unda  öğrencilere anlattığı Hey Onbeşli , ve Çanakkale Türkülerinin hikayeleri  öğrenciler tarafından  merakla dinlendi.

Demirel yaptığı açıklamada : Sempati 2 Kepez Kreşi olarak tüm Milli Gün  ve Bayramları en güzel şekilde kutladıklarını ,0-6 yaş çocuklarının bu dönemlerinde milli ,manevi duygularını güçlendirecek etkinlikler yaptıklarını , Türk Milletini seven , Ülkesini  seven , ailesini seven , bir nesil için çalıştıklarını belirtti. Gelecek Türkiye ‘ sinin sahibi olacak bu günkü çocukları İyi insan,  doğru insan , vicdanlı insan olarak hayata hazırladıklarını , bu nedenle ÇANAKKALE ZAFERİ RUHUNU da en iyi şekilde özümsetmeye çalıştığımızdan tüm anne babalarımızın emin olmasını istedi.