Etkinliğin açılışında konuşan Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Başkanı Celal Ş. Telci, Ülkemizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta musiki lazım değildir. Çünkü hayat musikidir. Musiki ile alakası olmayan mahlukat insan değildir.” sözünü hatırlatarak; “Derneğimizin Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Üyelerimizin yöremizden derlediği kültürümüzü yansıtan birbirinden güzel türkülerimizi sizlere keyifle dinleteceğiz.” dedi.

Telci, kurulun bu türkülerin yanısıra köylerimize ait mani, yerel ağız sözcükleri ile deyimleri de derlediklerini belirterek, “Devrek’imizin kültürünü yaşatma yolunda önemli bir yol aldık.  Kurulumuz 40’ın üzerinde bilinmeyen, unutulan yöre türkümüzü günyüzüne çıkardı. Çalışmalarımızın devam ettiği türkülerimiz de var. Netice itibarıyle türkülerimizi çeşitli projelerle halkımızın beğenisine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kurul Başkanımız Mustafa Uzundal’a, bir çok türkümüzü bizlerle buluşturan İbrahim Tığ, Feridun Kırımlı, Nihat Ahlat’a, kurul üyelerimiz; M.Naci Kocabıyık’a, İsmet Akdemir’e, Recep Kelebek’e ve türkülerimizi çalarak ve okuyarak icra eden değerli ekip arkadaşlarımı kutluyor ve teşekkür ediyorum” sözleriyle konuştu.

Konserde Şef Feridun Kırımlı yönetiminde, ROSAK Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu’nun derlediği ve solistler; İdil Ayanoğlu, Feridun Kırımlı, Sonat Müfettişoğlu ve Ozan Kırımlı tarafından şu türküler seslendirildi; Hışır Kızı (Hışıroğlu Köyü), Dere Doldu Taşınan (Gürbüzler Köyü), Acı Almanın Dilimi  (Karakoçlu-Tellioğlu Köyü), Çam Dibi (Başlarkadı Köyü), Gemim Gelir (Kuzca Köyü), Hayriye (Gürbüzler Köyü), Taşkestinin Taşları (Özpınar Köyü), Ağla Sevdiğim (Söz: Anonim, Beste: Feridun Kırımlı), Sepette Kara Üzüm  (Bakırcılar Köyü), Ustam Nasıl Kondurdun (Kabaca Köyü), Alıvede Beni (Devrek Merkez), Aylili (Aksu-Kuzca Köyleri), Karakiraz (Devrek Merkez), Ağla Dibi  Çillendi (Gürbüzler Köyü), Üzüm Aldım Herekten(Kabaca Köyü), Bal Dudu’m (Bakırcılar Köyü) ve Entarisi Aktandır (Kabaca).

Gökhan Ünsal ney, Refik Kaplan davul, Erdinç Demirci bendir, Burak Demirci gitar, Nihat Ahlat kaşık, Feridun ve Ozan Kırımlı bağlama, Onur Sarı basgitar’dan oluşan icra heyetinin yanı sıra programı Meral Karaçelebi ile Erhan Şişman sundu.