Çaycuma Belediyesi'nin katkılarıyla Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde Türkü Gecesi düzenlendi. Konsere; Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ve çok sayıda türküsever katıldı.
Yazar Selma Aydın'ın sunduğu konserde; yerel sanatçılar Hayati Yüzlü, Ayşe Kılıç, Gülnur Arslan, Nermin Karadeniz ve Sinan Gezer sahne aldı. Sanatçılara ise; curada Yaşar Aslanbaki, bağlamada Eyüp Eker, Bülent Güner, Mustafa Kocaeli, klavyede Tolga Eray, kavalda Mehmet S.Fırat, ritimde Emer Savaş eşlik etti.
Birbirinden güzel türkülerin söylendiği konserin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.
Konserin ardından Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, sanatçı Hayati Yüzlü'ye plaket, sanatçılara ise çiçek verdi.
Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de, sahneye çıkarak türkü söyledi. Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, yaptığı konuşmada Çok güzel, duygulu, keyifli bir gece yaşadık. Ben Türk Halk Müziği'ni ve Türk Sanat Müziği'ni çok beğeniyorum. Hasbelkader kendim de bu türküleri zaman zaman seslendiriyorum. Kültürel değerlerimizin, özellikle kültürümüzün temel taşı olan bu türkülerin yaşatılması lazım.
Bu yörenin yetiştirdiği Hayati Hocam, çok değerli eserler hazırlamış, amatör olmanın ötesinde bir sanatçı olmuştur. Kendileri, Çaycuma'nın medarı iftarıdır. Bu geceyi düzenleyenlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.